16.11.14

Πολιτικές επιπλοκές από τη δίκη της Χρυσής Αυγής...

Πολιτικές επιπλοκές από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Πολιτικές επιπλοκές που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγκυμονεί η δίκη για τη Χρυσή Αυγή που ξεκινά στις...
αρχές του έτους.
Πρώτα απ’ όλα, εφόσον δεν υπάρξουν απρόσμενα γεγονότα ή ανατροπές στην υπόθεση, η δίκη προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Φεβρουαρίου. Σχεδόν ταυτόχρονα δηλαδή με τη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και έναν μήνα πριν από τις πρόωρες εθνικές εκλογές, εφόσον η διαδικασία αυτή δεν καρποφορήσει.
Επιπροσθέτως, στα τέλη Φεβρουαρίου αποφυλακίζονται ο Ν. Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρά του Χρ. Παππάς και Ι. Λαγός, που συμπληρώνουν το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού. Για τα δεδομένα αυτά, η ηγεσία της Δικαιοσύνης έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση.
Και το μήνυμα είναι σαφές: Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να μην επηρεαστεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ούτε και οι πιθανές πρόωρες εκλογές, από τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τότε θα πρέπει να επισπεύσει τις κινήσεις της.
Όπως πληροφορείται «Το Βήμα» από ανώτατες δικαστικές πηγές, η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τις 10 Φεβρουαρίου. Παρότι ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέδωσε ήδη την πρότασή του στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, για να εκδώσει το σχετικό βούλευμα, θεωρείται απίθανο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, για να πραγματοποιηθεί η κλήρωση της σύνθεσης του δικαστηρίου ως τις 10 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να ξεκινήσει η δίκη έναν μήνα μετά (απαιτούνται τουλάχιστον 30 ημέρες, για να επιδοθούν οι κλητεύσεις στους εκατοντάδες μάρτυρες της υπόθεσης με τους 68 κατηγορουμένους).
Εφόσον λοιπόν η κλήρωση της σύνθεσης του δικαστηρίου πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου, τότε η δίκη θα ξεκινήσει περί τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή ξεκινά και η διαδικασία εκλογής Προέδρου. Αυτό από μόνο του το γεγονός δημιουργεί έτσι κι αλλιώς προβλήματα στην κυβέρνηση, καθώς από την έναρξη της δίκης και μετά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αποκτά και πάλι δημόσιο βήμα.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια: