2.11.14

Π. Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο κοντά στην αυτοδυναμία από κάθε άλλη φορά ...




Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη, στην εφημερίδα «Εξέλιξη»

Έχετε χαρακτηρίσει την γραμμή προληπτικής χρηματοδοτικής στήριξης, ως νέο μνημόνιο. Γιατί;
Η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης συνοδεύεται με νέες μορφές επιτήρησης, Πρόκειται κατ ουσίαν για...
τη μετάβαση σε μια νέα μνημονιακή εποχή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για τα χρήματα που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της συγκεκριμένης χρηματοδότησης, αυτά δηλαδή που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχουμε ήδη υποστεί μια σειρά μνημονιακά μέτρα και τώρα καλούμαστε να υποστούμε εκ νέου και άλλα.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο και πως χρηματοδοτική στήριξη είναι για την ασφαλή έξοδο στις αγορές. Σας κατηγορεί μάλιστα ότι δεν σας αρέσει ο απεγκλωβισμός από τα μνημόνια…
Δεν υπάρχει έξοδος από το μνημόνιο όταν αφήνεις ανέγγιχτο το σύνολο των μνημνονιακών και εφαρμοστικών νόμων και όταν δεν προτίθεσαι να εγκαταλείψεις τις ακραίες πολιτικές λιτότητας. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ένα σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο, την ίδια δε στιγμή που υποτίθεται πως σχεδιάζει την έξοδο από αυτό συζητά για νέα μέτρα και προαπαιτούμενα όπως αυτά του νέου μισθολόγιου για το δημόσιο, το νόμο για τις ομαδικές απολύσεις και το ασφαλιστικό.
Αν ωστόσο η κατάσταση είναι όπως την περιγράφετε και η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να μπει στην «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», όπως σας έχουν καλέσει Σαμαράς-Βενιζέλος;
Μα πως μπορείς να είσαι στην ίδια ομάδα με κάποιους με τους οποίους δεν έχεις συμφωνήσει στην τακτική, στον στόχο και ευθύνονται για την μέχρι τώρα κατάσταση; Ασφαλώς όχι. Όσοι μιλούν σήμερα για «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» απλά επιζητούν συνενόχους, θέλουν να μοιραστούμε μαζί τους ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: