8.11.14

Στο επίκεντρο της τριμερούς η ΑΟΖ...

samaras anastasiadisΣαφής αναφορά στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών που δεν έχουν ακόμη συνάψει σχετικές συμφωνίες αναμένεται να έχει το κείμενο της Διακήρυξης του Καΐρου το οποίο θα...
οριστικοποιηθεί σήμερα το πρωί, μετά την τριμερή συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη βρίσκονται από χτες το βράδυ στο Κάιρο και θα έχουν και ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αλ Σισι. Σύμφωνα με το προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης θα υπάρξει αναφορά στη δυνατότητα διεύρυνσης του μετώπου και με άλλες χώρες όπως για παράδειγμα με το Λίβανο και την Ιορδανία.

Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Ολη αυτή η διπλωματική κινητικότητα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, η οποία βλέπει γειτονικές της χώρες να συσπειρώνονται και να δημιουργούν ένα στρατηγικό κρίκο συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις του χτες από τη Λευκωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε την Τουρκία να αναθεωρήσει τη στάση της αναμένοντας απτά δείγματα, εννοώντας δηλαδή την άμεση αποχώρηση του Barbaros, το οποίο επί 20 ημέρες σταθερά πλέει εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: