16.11.14

Ρομαντισμός στο όνομα του πατρός...





Για την παραίτησή του ο Ανδρέας Ψυχάρης επικαλείται απογοήτευση, αλλά οι κακές γλώσσες την αποδίδουν στη μη ρύθμιση των δανείων τού πατέρα του, Σταύρου, στο Συγκρότημα Λαμπράκη και στη δύσκολη επανεκλογή.
Παραιτήθηκε επικαλούμενος τον...
ρομαντισμό του. Η κίνησή του αιφνιδίασε τουλάχιστον το μέγαρο Μαξίμου, όχι όμως και τους συναδέλφους του στη Βουλή. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατείνονται πως ο ρομαντισμός και η απογοήτευση που επικαλείται στην επιστολή παραίτησής του «μακράν απέχουν της αληθείας και των πραγματικών λόγων».
Ανδρέας Ψυχάρης, υιός Σταύρου, του μεγάλου αφεντικού του ΔΟΛ. Στο βιογραφικό του αναγράφεται ως δημοσιογράφος και κυρίως διπλωμάτης. Ισως αυτή η τελευταία του ιδιότητα του επιτρέπει την άρτια γνώση γλωσσών και της ελληνικής βεβαίως.
Ποιο είναι το αυτονόητο
Για τους προσεκτικούς αναγνώστες και γνωρίζοντες τα γρανάζια της διαπλοκής και μόνη η επιστολή αποκαλύπτει τουλάχιστον τον έναν εκ των πραγματικών λόγων της παραίτησής του. «Δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για αυτονόητα», αναφέρει ως πρόλογο στην επιστολή του.
«Αυτονόητο», λένε οι καλά γνωρίζοντες, θα ήταν στη ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια να περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Λαμπράκη, φευ όμως... 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της  Αλίκης Μάτση, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: