8.11.14

Νέα ηγεσία, ή νέος …χώρος;...

dimokratiki-proodeutiki-parataksi-pasok (1)

Αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο σε όσους κρατούν επιφυλακτική στάση προς την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, και τον τρόπο με τον οποίο πάει να συγκροτηθεί, αυτό είναι … η αλλαγή ηγεσίας. Εντός και εκτός του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι με μακρά πορεία στον χώρο της Κεντροαριστεράς που ανησυχούν για το μέλλον της, παίζοντας ή μη ενεργό ρόλο σήμερα, παραθέτουν τις απόψεις τους για το δέον γενέσθαι με κάθε ευκαιρία. Και ενώ στα περισσότερα σημεία τους διαφωνούν, υπάρχει ένα κοινό ζητούμενο : «να φύγει ο Βενιζέλος».
Πολλές φορές στο παρελθόν, εμμέσως ή άμεσα, αρκετά στελέχη έθεσαν θέμα ηγεσίας. Και αν για την «καταπολέμησή» τους, αρκούσε η ‘ταμπέλα’ «παπανδρεϊκός», ώστε να περιοριστούν σε μία ομάδα τα ‘κρούσματα’, τα πράγματα άλλαξαν όταν ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε θέμα …ευκαιρίας που θα πρέπει να δοθεί στη νέα γενιά.
Για την ανάγκη μίας «νέας ηγεσίας που θα εκφράσει τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, απορρίπτοντας την ιδέα για νέα πολωτικά σχήματα» μίλησε χθες ευθαρσώς πια και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Κρήτη. «Μην πιστέψει κανείς ότι ο τόπος θα μείνει χωρίς τη δημοκρατική παράταξη (…) Η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από φυσική ηγεσία. Θα τη βρούμε όλοι μαζί μέσα από τον διαρκή αγώνα, για να αλλάξουμε την χώρα», είπε.
Την πρότασή της για έναν νέο χώρο, με νέα ηγεσία, με εκ του μηδενός μέλη, που θα εγγραφούν ως άτομα και όχι ως κόμματα και κυρίως με νέες θέσεις, επανέφερε στο μεταξύ η Άννα Διαμαντοπούλου, που έσπευσε να προλάβει τις αντιδράσεις, αλλά και να απαντήσει εμμέσως στην Εύη Χριστοφιλοπούλου, ότι δεν μιλάει για το ΠΑΣΟΚ, αφού μη συμμετέχοντας σε αυτό, δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για το τι πρέπει να κάνει, γιατί αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος, η ΚΟ και ο αρχηγός του. «Ο χώρος θα πρέπει να γίνει ξανά από την αρχή, να γίνει κάλεσμα που θα αποφασίσει και για την νέα ηγεσία», είπε, δηλώνοντας (Action24) ότι θα διαθέσει τον εαυτό της και όλες τις δυνάμεις της σε μία προσπάθεια σαν αυτή.
Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρεται να μην συζητά καν οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο από το να ηγηθεί της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, της οποίας και υπήρξε εμπνευστής, ενώ παραμένει πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος από αυτά που τη συνθέτουν. Καθιστά έτσι εμμέσως απολύτως σαφές στους …άσπονδους φίλους του εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ότι είναι και θα είναι παρών, γνωρίζοντας άλλωστε το μεγαλύτερο δικό τους πρόβλημα. Ότι όσο και αν θέλουν κάποιον άλλο, δεν τον έχουν ακόμα βρει…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: