2.11.14

Μητσοτάκης – Χαρδούβελης εναντίον Βενιζέλου...

Μητσοτάκης – Χαρδούβελης εναντίον Βενιζέλου στο «ματς» του νέου μισθολογίου 
... στο «ματς» του νέου μισθολογίου...
Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα στο θέμα του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει ...
πρωτοβουλίες μεταστροφής της άποψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ειδικά του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις αλλαγές στις αμοιβές των δημοσίων υπάλληλων.
Στη προσπάθεια αυτή ο κ. Μητσοτάκης θα αναζητήσει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, οι οποίοι «καίγονται» να κλείσουν τις εκκρεμότητες με την τρόικα.

Πάντως, ενδεχόμενη στήριξη του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Χαρδούβελη θα φέρει τον υπουργό Οικονομικών «απέναντι» στους υπαλλήλους του υπουργείου του, οι οποίοι θίγονται ιδιαίτερα από το νέο μισθολόγιο. Αν και οι εφοριακοί υποστηρίζουν πως σε όλες τις ευρωπαϊκές διοικήσεις υπάρχουν υψηλότερες αμοιβές για τους εργαζόμενους της φορολογικής διοίκησης ώστε να μην ρέπουν στην διαφθορά, ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει πως ειδικά για το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης του ΥΠΟΙΚ είναι αδιανόητο να παίρνει 600 ευρώ περισσότερα από ό,τι το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα λοιπά υπουργεία.

Εφόσον το ΠΑΣΟΚ συμφωνήσει στις επιλογές που προκρίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κατώτατος μισθός που ισχύει εδώ και δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για τους νεοεισερχομένους στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγωγικός μισθός για τον απόφοιτο υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα είναι 680 ευρώ τον μήνα από 780 ευρώ σήμερα. Το ποσό αυτό, που καταβάλλεται για 12 μήνες, αντιστοιχεί στις αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη που είναι 586 ευρώ τον μήνα, αλλά καταβάλλεται επί 14 φορές, συμπεριλαμβανομένων των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Ακόμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να μεταπείσει για την κατεύθυνση που δόθηκε από την τρόικα να διευρυνθεί η διαφορά των αποδοχών των αποφοίτων Λυκείου με τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις και ακόμη περισσότερο με τους καθηγητές των σχολείων, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους και τους γιατρούς του ΕΣΥ. 

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: