20.11.14

Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους επιστρέφουν χρήματα...

Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους επιστρέφουν χρήματα που έχουν καταχραστεί από το Δημόσιο
...που έχουν καταχραστεί από το Δημόσιο...

Η διάταξη που προβλέπει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση κατηγορουμένων, εφόσον... επιστρέφουν το σύνολο των χρημάτων που έχουν καταχραστεί από το Δημόσιο, ήταν στο επίκεντρο έντονης κριτικής της αντιπολίτευσης και της αντιπαράθεσής της με την κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής που δήλωσε ότι καταψηφίζει, επιφυλάχθηκαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απέρριψε τις κατηγορίες περί λογικής ατιμωρησίας με την πρόβλεψη ποινικής συνδιαλλαγής και δήλωσε ανοικτός σε βελτιωτικές αλλαγές.

«Στόχος της ρύθμισης στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, είναι η άμεση απόδοση στο Δημόσιο των χρημάτων, που αγγίζουν τα δύο δισ. ευρώ, και έχουν κατασχεθεί ή δεσμευτεί με δικαστική απόφαση, και η δυνατότητα δημοσιονομικής αξιοποίησης τους», υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας παράλληλα ότι διασφαλίζονται τα συνταγματικά δικαιώματα του υπόπτου ή του κατηγορουμένου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: