6.11.14

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια...

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στα ΠροπύλαιαΣτους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα, Πέμπτη, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί για να...
συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Σε στάση εργασίας για να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο θα προχωρήσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

«Αντιστεκόμαστε στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων, υπερασπίζουμε τη δουλειά μας και τις ζωές μας και διεκδικούμε να καταργηθεί η διαθεσιμότητα, να επανασυσταθούν οι καταργημένες οργανικές θέσεις και να επανέλθουν όλοι οι εργαζόμενοι διοικητικοί διαθέσιμοι στις θέσεις τους.

»Μαζί με τους φοιτητές και άλλα τμήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας αντιστεκόμαστε στην επίθεση που εξελίσσεται στο δημόσιο Πανεπιστήμιο και στην επιδίωξη να μετατραπεί σε ένα αυταρχικό εκπαιδευτήριο χωρίς τα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το «Νέο Σχολείο», την τράπεζα θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση. Από την Δευτέρα οι μαθητές έχουν μπει στον χορό των κινητοποιήσεων με καταλήψεις σχολείων και πορείες σε όλη την χώρα...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: