17.11.14

Πανεπιστημιακή εκπαίδευση με χορηγούς...


 Η μειωμένη χρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, η οποία έχει φτάσει στο 70%, οδηγεί πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα στην αναζήτηση χορηγών και την εκποίηση της περιουσίας τους για να εξασφαλίσουν τη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με...

την εφημερίδα το «Έθνος» οι διοικήσεις των μεγαλύτερων πανεπιστημίων της χώρας δρομολογούν τη δημιουργία επώνυμων εδρών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από ιδιώτες θέσεις ΔΕΠ, προωθείται η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας με την πώληση ή ενοικίαση κτιρίων και επεκτείνονται οι συνεργασίες με ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κάποιες περιπτώσεις έχει μειωθεί κατά 70%, το διδακτικό προσωπικό που συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών προχωρά σε καταγραφή της περιουσίας του προκειμένου να πουληθούν ή να ενοικιαστούν κτήρια και ταυτόχρονα υπάρχουν ήδη πέντε προτάσεις για τη δημιουργία επώνυμων εδρών και άλλες δύο στα σκαριά.

Στο ΤΕΙ Αθήνας έχουν ανοίξει ένα «ηλεκτρονικό κουμπαρά» και αναζητούν δωρεές προκειμένου  να χρησιμοποιηθούν «για προσλήψεις διδασκόντων, βελτίωση των υποδομών ή για την πληρωμή της εταιρίας φύλαξης και καθαρισμού» λέει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Μιχάλης Μπρατάκος.

"Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: