7.11.14

Ένα μήλο την ημέρα το Γιώργο Στύλιο κάνει πέρα...

  
Σε μια υγιή πολιτική σκηνή, ο Γιώργος Στύλιος θα έπρεπε να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ακόμα κι αν δεν εκστόμιζε την ψευτοκουτσαβάκικη φράση «Θέλετε Κασιδιάρη κ. Κανέλλη».

Θα έπρεπε να εκπαραθυρωθεί μόνο και μόνο για την...
ψευδή απάντηση που έδωσε, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στην ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ για το πρόβλημα υποσιτισμού δεκάδων χιλιάδων μαθητών. Μια ψευδής απάντηση, που πέρασε στα ψιλά.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, παρουσίασε στοιχεία της UNICEF, σύμφωνα με τα οποία περισσότερα από 700.000 παιδιά υποσιτίζονται στη χώρα μας. Πρότεινε, λοιπόν, στον υφυπουργό Παιδείας τη διανομή δωρεάν γευμάτων στα σχολεία και του ζήτησε να παρουσιάσει ποιες δράσεις έχει αναλάβει για το θέμα το υπουργείο.

Ο κ. Στύλιος, όμως, αντί να απαντήσει με ειλικρίνεια ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη παρουσίασε ως ανδραγάθημα ένα άσχετο πρόγραμμα!

Μίλησε συγκεκριμένα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης φρούτων στα σχολεία το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με την αντιμετώπιση του προβλήματος υποσιτισμού των παιδιών.

Ο στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος, ύψους 4,48 εκατ. ευρώ για δωρεάν διανομή φρούτων, έχει, όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ένα διπλό στόχο και συγκεκριμένα : «εκπαιδεύει τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή και στα οφέλη που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση όλες τις εποχές του χρόνου. Αφετέρου, αποτελεί και μια υποστηρικτική δράση για την απορρόφηση των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά».

Για να το κάνουμε λιανά ο αποπεμφθείς κ. Στύλιος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση παρουσίασε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την προώθηση της υγιεινής διατροφής, ως πρόγραμμα για την καταπολέμηση του υποσιτισμού!

Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα και αναφέρθηκε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προωθείται σε 5 (!) δήμους της χώρας, το «Βάλε Φρούτο στη ζωή σου», το οποίο επίσης έχει να κάνει με την προώθηση της υγιεινής διατροφής.

ΥΓ: Για του λόγου το αληθές δείτε την απάντησή του από το λεπτό 6:17 έως και το 8:51





topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: