11.11.14

Το Σαββατοκύριακο η τρόικα στην Αθήνα...

Εντός των προσεχών ημερών, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα επιστρέψουν οι υπάλληλοι της τρόικα στην Αθήνα, ανέφεραν σήμερα στο...
Αθηναϊκό Πρακτορείο καλά πληροφορημένες πηγές των Βρυξελλών.
Όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος, η τρόικα αναμένει εντός της εβδομάδος τις απαντήσεις των ελληνικών Αρχών σε σειρά από ζητήματα που έχουν τεθεί.

Αμέσως μετά, οι επικεφαλής της προτίθενται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης.

 
Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει θετικά η εν λόγω αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έως το τέλος του έτους, τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της.

Σημείωσε δε ότι ο χρόνος πιέζει, λέγοντας ότι ως το τέλος του έτους απομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις της Ευρωομάδας (τέλη Νοεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου) και πως θα πρέπει να υιοθετηθούν αποφάσεις από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

«Αν δεν είναι φιλόδοξη η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης θα είναι αρκετά δύσκολο να πεισθούν κάποια κράτη-μέλη για συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

 
Σε ό,τι αφορά θέματα της διαπραγμάτευσης που παραμένουν «ανοιχτά», ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «σχετική ελαστικότητα», «περιορισμένη βέβαια», από την πλευρά των κρατών- μελών, υπό την έννοια ότι η εφαρμογή ορισμένων θεμάτων μπορεί να μεταφερθεί στο 2015.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η τρόικα κατανοεί ως έναν βαθμό πως δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα.


Εξάλλου, ο ίδιος τόνισε ότι η τρόικα δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Ο ίδιος τόνισε ότι το όποιο δημοσιονομικό κενό του προϋπολογισμού θα αυξήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει λυθεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

πηγη ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: