4.11.14

Τούρκος βουλευτής μίλησε για «Βόρεια Κύπρο», στην ελληνική Βουλή!...

 
-Τι του απάντησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
- Ο Βενιζέλος για τις τουρκικές προκλήσεις .
BINTEO...
Για «βόρεια Κύπρο» και για μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου, έκανε λόγο, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, ο Οσμάν Μπακ, βουλευτής του κόμματος του Ερντογάν και μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, προκαλώντας την αντίδραση των ...
Ελλήνων βουλευτών.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις κυπριακές έρευνες για φυσικό αέριο, τόνισε ότι όλη η υφαλοκρηπίδα είναι προσβάσιμη και από την ελληνοκυπριακή και από την τουρκοκυπριακή κοινότητα και ότι αυτοί αποφασίζουν πώς θα χρησιμοποιήσουν τους φυσικούς πόρους που υπάρχουν εκεί.

«Δεν μπορεί να υπάρχει μονομερής δραστηριότητα στην περιοχή. Θα πρέπει να υπάρξει, μέσω του ΟΗΕ, μια σύγκλιση, που ξεκινά από το 2008, όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το μοίρασμα των πόρων του φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο Τούρκος βουλευτής.

 
Στον κ. Μπακ απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και στην ΑΟΖ της έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί όποιες έρευνες θέλει. «Δεν πρέπει να αφήσουμε να ανοίγουν ζητήματα στην περιοχή, την ώρα που οι κίνδυνοι από τα φαινόμενα αστάθειας που εμφανίζονται απειλούν το σύνολο των κοινών μας συμφερόντων στην περιοχή», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην επιτροπή, και πριν από την τοποθέτηση του Τούρκου βουλευτή, είχε κάνει λόγο για προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας που πρέπει να σταματήσουν γιατί η περιοχή είναι ευαίσθητη, και ειδικότερα για την παραβίαση της ΑΟΖ της Κύπρου, την οποία χαρακτήρισε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δημιουργεί ακόμη μία κρίση».



topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: