2.11.14

Αύριο παρουσιάζει τη ρύθμιση για «κόκκινα» δάνεια ο Δένδιας...

dendias1

  Λίγες ώρες πριν ορκιστεί στο νέο του πόστο, στο υπουργείο Αμυνας, ο  Δένδιας θα παρουσιάσει τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια .
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη ρύθμιση θα προβλέπεται...
πρόνοια και για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια που αφορούν τη λεγόμενη «κακή» Αγροτική Τράπεζα, καθώς και εκείνα που έχουν συναφθεί με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Πρόκειται στην ουσία για αγροτικά δάνεια που μεταφέρθηκαν στο «κακό κομμάτι» της Αγροτικής Τράπεζας και την Πειραιώς και δεν έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.
Παράλληλα, η ρύθμιση θα αφορά πυρόπληκτες ή σεισμόπληκτες περιοχές, επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, πτηνοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες κ.ά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο προσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, ως «μικρές επιχειρήσεις» νοούνται επιχειρήσεις που κατά τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ.
Ως «επαγγελματίες» νοούνται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα η άσκηση της οποίας προϋποθέτει την εγγραφή του προσώπου σε ειδικό μητρώο και που κατά τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: