2.11.14

Χάθηκε σημαντική ευκαιρία...



Γιάννης Παπαγιάννης

Η κυβερνητική ικανοποίηση για την επιτυχία των Ελληνικών τραπεζών στα stress tests αντικαταστάθηκε από τον προβληματισμό για την επιστροφή στην καθημερινότητα και κυρίως για την...
πτώση του χρηματιστηρίου. 
Ετσι, η κυβέρνηση δεν μπορεσε να αλλάξει επικοινωνιακά την ατζέντα και επέστρεψε στην σκληρη οικονομική πραγματικότητα. Επί της ουσίας, έχασε την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ για τα stress tests, πεδίο στο οποίο η Κουμουνδούρου εμφανίζει μειονεκτική θέση. 
Την ίδια στιγμή, οι πιο αισιόδοξοι εκτιμούν οτι η εξοδος από το μνημόνιο βρίσκεται πλησιέστερα από ποτέ, με ενδιάμεσο σταθμό την Σύνοδο Κορυφης του Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένονται και σημαντικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κυβερνητικός στόχος είναι να αναδεικνύονται παράλληλα τυχόν παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να λειτουργήσει το δίλημμα "έξοδος από το μνημόνιο με σίγουρα βήματα, ή πορεία στο άγνωστο και την αβεβαιότητα". 
Τον τόνο αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προβάλλοντας ενα προφίλ σοβαρού ηγέτη, με όραμα, που γνωρίζει που πηγαίνει το "σκάφος".
 Ολα πάντως θα κριθούν από τα αποτελεσματα της προσπάθειας εξασφάλισης των 180 βουλευτών που χρειάζονται για την εκλογή προεδρου της Δημοκρατίας.  Κάτι για το οποίο  ο πρωθυπουργός ζήτησε την συνδρομή του Κώστα Καραμανλή.

Από τη στήλη "Danger - Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: