13.11.14

Νέα πρόκληση των ΜΑΤ, έξω από το Πολυτεχνείο...

αστυνομία - ΜΑΤEπιτέθηκαν χωρίς λόγο κατά των φοιτητών, με  χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
 BINTEO & ΦΩΤΟ...
Επεισόδια και ένταση δημιουργήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι.
Πιο συγκεκριμένα, η...
πορεία των φοιτητών κατέληξε έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, η οποία ήταν κλειστή. Οι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να πραγματοποιήσουν συντονιστικό, όμως δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, που προχώρησαν και σε ρίψη κρότου λάμψης και χημικών. Κάποιοι φοιτητές μπήκαν στο Πολυτεχνείο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται απέξω από το κτήριο.
Η πορεία των φοιτητικών συλλόγων είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης από τα Προπύλαια και γινόταν στη σκιά των επεισοδίων που έγιναν το πρωί. Στο πλευρό των χιλιάδων φοιτητών που συμμετείχαν στην πορεία, βρέθηκαν αλληλέγγυοι πολίτες, ενώ το «παρών» έδωσαν και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Η πορεία προχώρησε ως την Ομόνοια και στη συνέχεια έστριψε για Σταδίου, με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα. Η πορεία έφτασε μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια αποφασίστηκε να κατευθυνθεί προς το Πολυτεχνείο. Ωστόσο, η πορεία σταμάτησε στη γωνία Σίνα και Ακαδημίας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείουν την πρόσβαση προς τη Σίνα. Εκεί έπεσαν και δύο κρότου λάμψης από τους αστυνομικούς, οι οποίες έσκασαν μπροστά στα πόδια ενός φωτορεπόρτερ. 
Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο, με τη γνωστή εξέλιξη.
ΜΑΤ σε Νομική και ΑΣΟΕΕ
Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης, η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας, η οποία, επιλέγοντας για ακόμη μία φορά την τακτική του lock out, έστειλε από το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο.
Ομάδα φοιτητών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο κτίριο, ωστόσο οι αστυνομικοί τούς απώθησαν, ενώ έγινε και ρίψη αντικειμένων. Οι φοιτητές κρατώντας πανό, κατέλαβαν το ρεύμα καθόδου της Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τούς περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος. Περίπου μία ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας, με στόχο να διαλυθεί η ομάδα των φοιτητών που βρίσκεται στον παράδρομο της Ακαδημίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ΜΑΤ.
Στη μία το μεσημέρι εκατοντάδες φοιτητές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας κρατώντας πανό που ανέγραφαν «Από τα τανκς του '73 στα ΜΑΤ του Φορτσάκη, οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημένες». Ωστόσο, αποκλείστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και η πορεία διαλύθηκε.
Ανάλογη η κατάσταση και στην ΑΣΟΕΕ, όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου.


efsyn.gr

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις από το left.gr:
Ενημέρωση - φωτογραφίες: @dromografos2@Skar_, @sapienchia  & @makisSinodinos
20:40 Βίντεο από την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους φοιτητές νωρίτερα, στην οδό Στουρνάρη. Δακρυγόνα και ξύλο σε κόσμο που προσπαθούσε να οπισθοχωρήσει.
20:30 Οι φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στο Πολυτεχνείο βγήκαν από την είσοδο της Τοσίτσα, όπου συγκρότησαν μπλοκ. Αποχωρούν συγκροτημένα προς το σταθμό της Βικτώρια.
Media preview
Media preview

20:20 Υπάρχουν μπλοκ συλλόγων από την πλευρά της Πατησίων, ενώ σε κάθε στενό που οδηγεί στην Στουρνάρη υπάρχουν διμοιρίες ΥΑΤ.
Media preview
20:12 Οι φοιτητές βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, ενώ τα ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο που βρίσκεται στην οδό Στουρνάρη. Πολύ ξύλο και εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Media preview

Media preview
Media preview
20:10 Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου. Νέα επίθεση της αστυνομίας με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.
20:05 Κλειστές οι πύλες του ΕΜΠ. Διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτραπεί στους φοιτητές να εισέλθουν στο χώρο.
Media preview
19:50 Στην Πατησίων βρίσκονται οι διαδηλωτές. Θα ακολουθήσει συνέλευση των φοιτητικών συλλόγων στο Πολυτεχνείο.
19:39 Η πορεία στρίβει στην Ιπποκράτους, με κατεύθυνση την Πανεπιστημίου.
19:35 Επίθεση της αστυνομίας με δύο κρότου-λάμψης. Δεν παίρνει έκταση το επεισόδιο.
19:30 Η διαδήλωση συνεχίζεται στην Ακαδημίας, με κατεύθυνση το Πολυτεχνείο.
19:20 Η πορεία κατέβηκε από Πανεπιστημίου, έστριψε στη Σίνα και κατευθύνεται προς την αστυνομοκρατούμενη Νομική
 Διαβάστε όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: