17.11.14

Αυταρχική περικύκλωση...

Κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ σε πλήρη διάταξη γύρω από τη Νομική. Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται έξω από...
κάθε πανεπιστημιακό χώρο, σε όλη τη χώρα. Λοκ άουτ που απαγορεύει στους φοιτητές την είσοδο στη σχολή τους για οποιοδήποτε λόγο και οπωσδήποτε όχι για γενική συνέλευση. Όσοι αντιδρούν αντιμετωπίζουν τη βία της κατασταλτικής τρομοκρατίας, ξυλοκοπούνται άγρια. Κυβέρνηση και πρυτάνεις ισχυρίζονται ότι με τον τρόπο αυτό «προστατεύουν» το δημόσιο πανεπιστήμιο, προϊδεάζοντας για το τελικό τους όραμα: ένα πανεπιστήμιο χωρίς φοιτητές, ή με ένα ματατζή για κάθε φοιτητή.  
Αντί να τους αναστέλλει το γεγονός ότι το όλο σκηνικό στήνεται ακριβώς στην επέτειο 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μοιάζει να τους ωθεί να εκδηλώσουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο την απέχθειά τους σε αυτή την αγωνιστική παράδοση, που εμπνέει όλες τις γενιές των νέων και ειδικότερα των φοιτητών.
Για τη διατήρηση αυτής της μνήμης και την εκδήλωση της αγωνιστικής διάθεσης στη σημερινή συγκυρία θα διαδηλώσουμε, θα ενώσουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές, τους εργαζόμενους και τους νέους αύριο σε όλη την Ελλάδα, κρατώντας ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης και ανοιχτό το δρόμο της ανατροπής των μνημονίων, της λιτότητας, του αυταρχισμού...
epohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: