23.11.14

Πότε θα εκλεγόταν Πρόεδρος...



Γιάννης Παπαγιάννης

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως εάν η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ήταν μυστική, τότε ο νέος ΠτΔ θα έπαιρνε...
περισσότερες από 200 ψήφους.
Με βάση τα σημερινά δεδομένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να πιάσουν το όριο των 180 βουλευτών θα πρέπει να βρουν 25 ψηφους. Για να συμβεί όμως αυτό, το άθροισμα των ψήφων θα πρεπει να ξεπεράσει τους 18 από τους συνολικά 23 ανεξάρτητους βουλευτές. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν υπήρχαν σημαντικές διαρροές από ΔΗΜΑΡ ή ΑΝΕΛ. Γιατί μόνο από εκεί θα μπορούσαν να αναζητήσουν άλλους 7 βουλευτές. 
Υπάρχουν όμως και οι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που έχουν φύγει κακήν κακώς από το κόμμα του Μ. Μιχαλολιάκου και δεν θεωρείται καθόλου απίθανο να υπερψηφίσουν τον νέο ΠτΔ. 
Αγνωστο είναι επίσης τι θα ψηφίσουν οι Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Πάρις Μουτσινάς και Πέτρος Τατσόπουλος. Επομένως, όλα είναι στον αέρα. Ωστόσο, επειδή η ψηφοφορία δεν είναι μυστική και με δεδομένο το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία για την κυβέρνηση, πολύ δύσκολα θα βρεθεί η απαραίτητη πλειοψηφία. 

Από τη στήλη "Danger- Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: