2.11.14

Ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις εναντίον της Ρουσέφ στη Βραζιλία...

rousef 
Την αποχώρηση της Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία επανεξελέγη την περασμένη Κυριακή για δεύτερη προεδρική θητεία, απαίτησαν 2.500 Βραζιλιάνοι στην πρώτη διαδήλωση μετά τις ...
εκλογές.

Κρατώντας μεγάλα πλακάτ και φωνάζοντας «Ντίλμα φύγε» οι διαδηλωτές αμφισβήτησαν με την παρουσία τους τη διαφάνεια των εκλογών και επικρίνοντας τις κυβερνητικές πολιτικές χαρακτήρισαν «διεφθαρμένο» και «κλέφτη» το Εργατικό Κόμμα του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, από το οποίο προέρχεται η Ρούσεφ.

Με βραζιλιάνικες σημαίες, ορισμένοι από αυτούς φώναζαν συνθήματα ενάντια στην Κούβα και «ενάντια στον κομμουνισμό». Ορισμένοι μάλιστα ζήτησαν ακόμη και «στρατιωτική επέμβαση τώρα».

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία πέντε χιλιομέτρων στο κέντρο του Σάο Πάολο, πλαισιωμένοι από ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Διαδηλώσεις μικρότερης έκτασης κατά της Ρούσεφ έγιναν και σε άλλες πόλεις όπως η Κουριτίμπα στα νότια της Βραζιλίας και η Μανάους στον Αμαζόνιο.

«Αυτό δεν είναι το ίδιο με πραξικόπημα. Θέλουμε να φύγει, να φύγει από την εξουσία» ανέφερε ένας 50χρονος επιχειρηματίας. «Η Ντίλμα έχει χρεώσει τη χώρα και οδήγησε την οικονομία σε ύφεση. Γι 'αυτό είμαι εδώ» , είπε ένας 31χρονος οικονομολόγος.

Το κάλεσμα για τη διαδήλωση έγινε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: