10.11.14

Σενάρια συγκυβέρνησης...

...εκνευρίζουν το Μαξίμου... 
Η επαναφορά σεναρίων κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία θα συμμετέχουν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, εκνευρίζει το Μαξίμου, καθώς αυτά συνδέονται με...
παλαιότερες συζητήσεις περί αλλαγής πρωθυπουργού και αποκαλύπτουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η σημερινή κυβέρνηση.
Τη συζήτηση άνοιξε εκ νέου ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ερωτηθείς από την «Καθημερινή της Κυριακής» πόσο εφικτό είναι τελικά αυτό, ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος προτού οριστεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά Επίτροπος φερόταν να ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, απάντησε: «Σε μία δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει. Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν τον πιο πρόσφορο και δημοκρατικό δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε ενόχληση στο πρωθυπουργικό επιτελείο, όπου ορισμένοι σχολίαζαν ότι αφ' υψηλού μπορεί κανείς να μιλά για συνεργασία, στην πράξη όμως αυτή είναι αδύνατη. Κυβερνητικές πηγές απέδιδαν, στον επίτροπο πλέον Δημήτρη Αβραμόπουλο προσπάθεια οικοδόμησης «υπερκομματικού προφίλ» ως παρακαταθήκη για το μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: