4.11.14

Στα μαλακά ρίχνει τον αστυνομικό της ΔΕΛΤΑ...



 ...ο εισαγγελέας για το "τροχαίο" Κουτσουμπού...
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας ότι επρόκειτο για ένα απλό... τροχαίο είναι η πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη για το...
σοβαρότατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στη διαδήλωση τον Δεκέμβριο του 2009, από εποχούμενο αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Παρά τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση, ο εισαγγελέας πρότεινε ενοχή του κατηγορουμένου για σωματική βλάβη από αμέλεια .
Ο εισαγγελέας είπε στην πρότασή του ότι πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναρμοδιότητα του Γ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου να δικάσει την υπόθεση και παραπομπή σε ανώτερο δικαστήριο ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, χαρακτηρίζοντάς το "νομικά και ουσιαστικά αβάσιμο". Μάλιστα, υποστήριξε ότι η δίκη ήταν "μια υπερπολυτελής διαδικασία" επειδή εξετάστηκαν τόσοι μάρτυρες για ένα τροχαίο!
Ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για περίπτωση αμέλειας "γιατί ο κατηγορούμενος προέβλεψε ότι θα προέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, αλλά πίστευε ότι θα το αποφύγει". Συνέχισε ακόμη υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος "ούτε ανθρωποκτόνες τάσεις είχε και δεν είχε κανένα λόγο και σκοπό ούτε εναντίον της Κουτσουμπού ούτε οποιοδήποτε άλλου".
Νωρίτερα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Θεμιστοκλής Ποιμενίδης είχε αποδώσει τον βαρύτατο τραυματισμό της Αγγελικής Κουτσουμπού στην "κακιά στιγμή".
Υπενθυμίζεται ότι η Αγγελική Κουτσουμπού παρ' ολίγον να χάσει τη ζωή της όταν μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΕΛΤΑ διεμβόλισε το μπλοκ της ΕΕΚ και την έριξε κάτω περνώντας στη συνέχεια από πάνω της, στη διαδήλωση στο Σύνταγμα για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: