21.11.14

Υπάρχει πέμπτος χωρος στην Αμφίπολη;...

ΦΩΤΟ...
Μια φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού στις 2 Οκτωβρίου, ίσως να κρύβει ένα πολύ μεγάλο μυστικό για τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη. 
Η φωτογραφία είναι...
πέρα από κάθε αμφιβολία στον τέταρτο χώρο, καθώς όπως λέει το ίδιο το δελτίο τύπου 
"5. Στον τέταρτο χώρο -ο οποίος χαρακτηρίζεται από συνεχή ορθομαρμάρωση ίδιου τύπου μαρμάρου Αλυκής Θάσου, όπως και το σύνολο του μνημείου- υλοποιούνται ήδη από την Δευτέρα εργασίες αντιστήριξης των τοίχων και υποστύλωσης της θόλου για την ασφάλεια των εργαζομένων και του μνημείου. Εχει, λοιπόν, ήδη ολοκληρωθεί η αντιστήριξη στην στέψη των πλαϊνών τοίχων και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση της υποστύλωσης της θόλου, με μεταλικές σωληνωτές δοκούς.
6. Λόγω της ευαίσθητης ισορροπίας στην οποία βρίσκεται η θόλος, οι τεχνικοί σύμβουλοι μαζί με το συνεργείο προσπαθούν, με λεπτές επεμβάσεις, να τοποθετήσουν την υποστύλωση χωρίς να διαταράξουν την ισορροπία που έχει δημιουργηθεί μετά τις εξωτερικές αποχωματώσεις.
7. Να σημειώσω ότι η υποστύλωση έχει υλοποιηθεί στα δυο τρίτα της επιφάνειας της θόλου. Οι ευρισκόμενες εκεί εξωτερικές επιχώσεις επιτρέπουν να εξελιχθεί ασφαλέστερα η διαδικασία της υποστύλωσης. (φωτο 3,4)"

Δείτε τις φωτογραφίες 3 και 4 που είναι στον τέταρτο χώρο: 


Το περίεργο είναι πως το συγκεκριμένο άνοιγμα , έχει σχεδιαστεί από τις 21 Σεπτεμβρίου στο επίσημο σχέδιο του Μιχάλη Λεφαντζή που δόθηκε στην δημοσιότητα , κάτι που δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο, ενώ όπως φαίνεται στην πάνω φωτογραφία υπάρχει στο βάθος του υποστήλωση με ξύλα, σαν να έχουν μπει σε κάποιον τέταρτο θάλαμο- πέμπτο χώρο

Μπορεί η συγκεκριμένη φωτογραφία να είναι τραβηγμένη ανάποδα και το άνοιγμα που φαίνεται πίσω από τον εργάτη με την μπλε μπλούζα να είναι το άνοιγμα που είχε βρεθεί στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο , όπου βρίσκεται η μαρμάρινη είσοδος; 
Λίγο δύσκολο καθώς το συγκεκριμένο άνοιγμα το είχε δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και είναι αυτό και δεν μοιάζει καθόλου με το άνοιγμα πίσω από τον εργάτη: 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Νοεμβρίου , 6.55 μμ

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: