1.11.14

Συνετρίβη το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος της εταιρείας του Ρίτσαρντ Μπράνσον..

111

Συνετρίβη το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και...
άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά από τη συντριβή του ιδιωτικού, τουριστικού διαστημόπλοιου της εταιρείας Virgin Galactic που πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και CNBC επικαλούμενα την τροχαία αυτοκινητοδρόμων της Πολιτείας.
Στο διαστημικό σκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι, διευκρίνισε η αεροπορική και διαστημική βάση Μοχάβε.
Τα τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες όπου διακρίνονται τα συντρίμμια του SpaceShip2 στην έρημο.

Η εταιρεία του Βρετανού πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον ανέφερε νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια «σοβαρή ανωμαλία» κατά τη δοκιμαστική πτήση. «Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.
Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο. Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.
Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο έχει δύο πιλότους και μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες. Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: