8.11.14

Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια είναι έτοιμη για την κακοκαιρία...


Για την ετοιμότητα του μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων μίλησε η Ρένα Δούρου, αναφέροντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ...
ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης για όλη την Αττική.

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας έχει κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Προσπαθούμε να παρεμβαίνουμε άμεσα και έγκαιρα, όπως συνέβη και με τις πρόσφατες πλημμύρες. Παρά την υποστέλεχωση, οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας, όπως και στις 24 Οκτωβρίου, είναι έτοιμοι να συνδράμουν τους πολίτες. Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να λειτουργήσει, ακόμη και υπερβαίνοντας τα όριά της, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική», σημειώνει σε δήλωσή της.

Η περιφερειάρχης δήλωσε ακόμη ότι έχουν ήδη καθαριστεί ρέματα σε πολλούς δήμους, όπως το ρέμα της Εσχατιάς στο Καματερό, στους δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, και σε άλλους δήμους.

Τέλος, θύμισε ότι για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου έχει παραδώσει έκθεση στο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας διάθεση πιστώσεων ύψους 900 χιλιάδες ευρώ και πρόσθεσε ότι απαιτείται «ολοκληρωμένο σχέδιο μητροπολιτικού χαρακτήρα όλης της Αττικής για αντιπλημμυρική θωράκιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: