20.11.14

«Πόρτα» Σαμαρά σε Τσίπρα ...

 
Η συζήτηση για τα περί συνάντησης του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το αυτονόητο της πολιτικής πράξης, έγινε σε επίπεδο τηλεπαραθύρων.
Το ...

επιτελείο Σαμαρά μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη και του γραμματέα της ΝΔ Άνδρεα Παπαμιμίκου, έκλεισε άρον-άρον κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο να περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να γίνει μία τέτοια συνάντηση από τη στιγμή που η Κουμουνδούρου - μέσω κορυφαίων στελεχών της - έχει βάλει συγκεκριμένη «ατζέντα»: Συμφωνία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές, γιατί όχι και... παραίτηση Σαμαρά.
Άλλωστε όπως εξηγούσε στο Real.gr ανώτατη κυβερνητική πηγή, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να προσθέσει αστερίσκο σε μια «μη συνάντηση» βάζοντάς της την ταμπέλα μιας προκαταρκτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στο οποίο όλοι θα διαφωνήσουν με όλους για καίρια ζητήματα της διαπραγμάτευσης -όπως για παράδειγμα -η βιωσιμότητα του χρέους.

Η «πόρτα» Σαμαρά σε Τσίπρα τη δεδομένη στιγμή δεν σημαίνει πως το ζήτημα μιας ενδεχόμενης συνάντησης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης δεν κρατιέται ζεστό από ένα τμήμα του επιτελείου του Πρωθυπουργού - καθώς μια σειρά από γαλάζια στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γιάννης Μιχελάκης έχουν ευθέως ζητήσει να υπάρξει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας Σαμαρά-Τσίπρα που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε συνάντηση των δυο πολιτικών αρχηγών.

Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για το βέτο που έσπευσε να βάλει ο Πάνος Σκουρλέτης για τον Ευάγγελο Βενιζέλο-παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, στο γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχουν στελέχη που δεν βλέπουν με κακό μάτι μια ενδεχόμενη «πολιτική απομόνωση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μια συνάντηση που όπως λένε «αφορά τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Η άποψη αυτή, αν και όχι πλειοψηφική στη ΝΔ, δεν είναι άσχετη με την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα στην κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και στις γενικότερες διαρροές που, όπως πιστεύουν, γίνονται από συγκεκριμένα στελέχη με μεγαλύτερη ένταση μετά το ραντεβού που έγινε στο Παρίσι.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: