3.11.14

Γύρω – γύρω όλοι και στη μέση ο Παπούλιας ...

 
Σκηνικό πόλωσης; Ραντεβού στα τυφλά; Πρόβα εκλογών; Το μόνο σίγουρο είναι ότι...
στο Προεδρικό Μέγαρο δημιουργείται συνωστισμός... πολιτικών αρχηγών. Την πόρτα θα περάσουν σήμερα προκειμένου να δουν τον Κάρολο Παπούλια ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός. Αύριο ο Φώτης Κουβέλης που θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το χρέος. Ο πρωθυπουργός θέλει, σύμφωνα με τον σημερινό Τύπο, να αποφύγει κάτι τέτοιο κι έτσι θα περιοριστεί στα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές.


«Σκηνικό πόλωσης στο Προεδρικό» βλέπουν Τα Νέα που σημειώνουν ότι καμία από τις δυο πλευρές – κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση – δεν αφήνει περιθώρια έστω και για μίνιμουμ συνεννόηση. «Ραντεβού στα τυφλά» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας που γράφει μεταξύ άλλων: «Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλουν όλοι να τον δουν! Μεταξύ τους γιατί δεν μπορούν να ιδωθούν και να συνομιλήσουν;». «Συνωστισμός αρχηγών και σεναρίων στο Προεδρικό» είναι ο τίτλος Έθνους για το θέμα.




Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την Οικονομία γι’ αυτό έχει επιλέξει να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια κυρίως για τις εξελίξεις στην Κύπρο και την τουρκική προκλητικότητα. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει την ανησυχία του για την κατάσταση της οικονομίας επαναλαμβάνοντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές. «Ο πρωθυπουργός δεν αντέχει την παραμικρή συνεννόηση γιατί είναι ακραίος» σημειώνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κουμουνδούρου.



«Όλοι στον Πρόεδρο με φόντο εκλογές» γράφει η Ελευθεροτυπία που σχολιάζει ότι «χωρίς να ζητεί σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς, συναντά τον Κάρολο Παπούλια με στόχο να οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συναίνεση με τους δικούς του όρους». Τη σύγκληση του Συμβουλίου θα ζητήσει αύριο ο Φώτης Κουβέλης ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές ως προϋπόθεση για δημοκρατική έξοδο από το πολιτικό τέλμα.



Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο αναφέρεται και η Δημοκρατία συνδέοντάς τη με κάλπες. «Ώρες κρίσιμες και οι εκλογές στο... τραπέζι» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος. Την ίδια ώρα η εφημερίδα αναφέρεται στο τελεσίγραφο Σόιμπλε στον Γκίκα Χαρδούβελη ενώ σημειώνει ότι το νέο Μνημόνιο είναι έτοιμο και η τρόικα επιστρέφει αγριεμένη και τα ζητάει όλα σε Δημόσιο, εργασιακά και Ασφαλιστικό.



Και το ασφαλιστικό έρχεται πρώτο. «Έως δώδεκα χρόνια επιπλέον για σύνταξη» τιτλοφορείται το πρώτο θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών με το σχετικό ρεπορτάζ να αναφέρει ότι η τρόικα είναι αποφασισμένη να επιβάλει αύξηση στα όρια ηλικίας για πρόωρη συνταξιοδότηση και τονίζει ότι σε κίνδυνο βρίσκεται και η 15ετία ως κατώτατο όριο εξόδου. «18 τρόποι για σύνταξη με 20ετία – ποιοι γλιτώνουν τις αλλαγές» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της Ελευθεροτυπίας. «Τα όρια ηλικίας σε όλα τα ταμεία πριν τις μεγάλες ανατροπές» είναι το τίτλος του Ελεύθερου Τύπου.

Στο μεταξύ, ο ΕΝΦΙΑ ποτέ δεν πεθαίνει. Σύμφωνα με Τα Νέα περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους ο ΕΝΦΙΑ υπολογίστηκε με βάση ειδικές παραδοχές εξαιτίας παραλείψεων του Ε9 θα λάβουν email για να προχωρήσουν σε διορθώσεις για μειωμένο φόρο. Πρώτο θέμα και στο Έθνος που κυκλοφορεί με τίτλο «Η εγκύκλιος για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ» και οδηγίες για τη συμπλήρωση του νέου Ε9 από τους ιδιοκτήτες.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: