6.11.14

Ο χρυσαυγιτισμός του «δημοκρατικού τόξου»...

Το επεισόδιο Στύλιου αποτελεί ένα ακόμα συμβάν που ενισχύει την πεποίθηση πως η «σοβαρή Χρυσή Αυγή» όχι μόνο είναι εδώ αλλά...
κυβερνάει κιόλας. 

Ο χρυσαυγιτισμός δεν είναι ένα φαινόμενο καινούργιο, ούτε καν αποκλειστικά ελληνικό. Απαντιέται σε πολλές στιγμές στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία και σε πολλές χώρες.

Ο χρυσαυγιτισμός είναι φασισμός, είναι ρατσισμός, είναι μισαλλοδοξία, είναι η εμμονική προσπάθεια κυριαρχίας της ΚΔΟΑ (Κτηνώδης Δύναμη – Ογκώδης Άγνοια) από κάτι επαρμένους τύπους που έχουν αναγάγει την ημιμάθεια σε δόγμα και προσπαθούν να την επιβάλουν με τη δύναμη της εξουσίας τους.

Η σπίλωση όποιων τολμούν να αντισταθούν στις κυβερνητικές πολιτικές, η διαπόμπευση των αδύναμων, η απροκάλυπτη καταστολή όσων προσφέρουν κάποια εναλλακτική στα νεοφιλελεύθερα αδιέξοδα, η επιβολή της νοοτροπίας του «έτσι μου γουστάρει», αποτελούν ήδη το κυρίαρχο αφήγημα ενός πολιτικού κουτσαβακισμού.

Οι «καλοί» Έλληνες, η σοβαρή Χρυσή Αυγή, είναι αμφότερα εδώ ως μια πραγματικότητα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβληθεί κόντρα σε κάθε ίχνος ορθολογισμού, ευγένειας, καλοσύνης και αλληλεγγύης.
Τα χαστούκια των νεοναζί, σε ζωντανή μετάδοση, εξιτάρουν τους «καλούς» Έλληνες που αναφωνούν εκστασιασμένοι, «καλά της έκανε». 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Τσιμπίδα, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: