6.11.14

Ρακιντζής: Να παρακολουθεί ο εισαγγελέας, ώστε να αποφεύγονται οι παραγραφές...



O γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για τις 14 υποθέσεις διαφθοράς που κατέθεσε με έγγραφο του στη Βουλή (BINTEO)...
«Ο κ. Καμμένος έκανε επερώτηση, μου τη διαβίβασε ο κ. Μητσοτάκης και την απάντησή μου την διαβίβασε στη Βουλή. Μια σειρά νομοθετικών τροπολογιών για 14 περιπτώσεις, έρευνες που...
έκανα ή πορίσματα που χαρίστηκαν απαιτήσεις δημοσίων αχρεωστήτων ποσών» δήλωσε το πρωί στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, αναφερόμενος στο έγγραφο με 14 υποθέσεις με νομοθετικές παρεμβάσεις που απέστειλε στη Βουλή. Υποθέσεις που αφορούν δημόσιες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τον ΟΣΚ και απαλλάσσουν δημόσιους λειτουργούς από ποινικές και αστικές ευθύνες, για τώρα και για πάντα. Ο Λ. Ρακιντζής κατήγγειλε επίσης την έλλειψη συνεργασίας με τη φορολογική διοίκηση.

Λίγο αργότερα ο κ. Ρακιντζής συμπλήρωσε στον ΑΝΤ1 ότι πρέπει «να παρακολουθεί ο εισαγγελέας μέχρι να τελειώσουν οι συγχωνεύσεις ώστε να αποφεύγονται οι παραγραφές, δηλαδή να ασκεί εκ νέου ποινική δίωξη». Ο κ. Παυλόπουλος στο πάνελ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα.

Να θυμίσουμε το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης από τον Γ. Δραγασάκη και την απαίτηση από τους κυβερνητικούς βουλευτές προς τον Γ. Δραγασάκη για ονόματα. Ο Γ. Δραγασάκης σε ομιλία του αναφέρθηκε σε δήλωση του Λ. Ρακιντζή στην οποία διατυπωνόταν ξεκάθαρα ότι παρά τον πόλεμο κατά της διαφθοράς που κάνει πέφτει σε τοίχο.

«Πρόσφατα ήρθε ένας νόμος ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αυτό δεν είναι παρέμβαση, ενώ κάνουμε πόλεμο κατά της διαφθοράς, λέει όχι σας αμνηστεύω, εδώ υποκρύπτεται αμνηστία, δεν έχω δικαίωμα, ούτε να εφεσιβάλλω, ούτε να προσβάλω. Επομένως λέω το παράπονό μου ότι στην προσπάθεια που κάνω κατά επωνύμων, βρίσκω τείχος».


 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: