18.11.14

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη νέα αστυνομική βία κατά δημοσιογράφων...

αστυνομία - ΜΑΤΈντονη είναι η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στη νέα επίθεση που σημειώθηκε εναντίον ανθρώπων των μέσων ενημέρωσης, που...
έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως σημειώνει η Ένωση, "ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι των πρόσφατων ανακοινώσεων και διαβημάτων διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, για τις άγριες επιθέσεις που επιφυλάσσουν άνδρες των ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ την ώρα της άσκησης των καθηκόντων τους.... και το ίδιο σκηνικό και ακόμη αγριότερο, επαναλήφθηκε", κάνοντας λόγο για "απρόκλητη επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών".

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν ο δημοσιογράφος και η φωτορεπόρτερ του VICE Αντώνης Ντινιακός (χτυπήθηκε από εποχούμενους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ) και Αλεξία Τσαγκάρη, καθώς και το πρωτοφανές περιστατικό εκτόξευσης χειροβομβίδας κρότου λάμψης στα πόδια της δημοσιογράφου του Mega Ειρήνης Ανδρουλάκη, την ώρα που όλοι τους κάλυπταν τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. "να πράξουν κάτι πρακτικότερο από το να καλύπτουν τις ευθύνες τους πίσω από ατέρμονες και πάντα αναποτελεσματικές ΕΔΕ".

Παράλληλα, το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ εξαπολύει βολές κατά ορισμένων ΜΜΕ, τα οποία για την κάλυψη των γεγονότων, αρκέσθηκαν αποκλειστικά στις ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., "αναπαράγοντας τη στρεβλή εικόνα ότι δήθεν οι αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκαν από τους 'νεαρούς διαδηλωτές' και αναγκάσθηκαν να απαντήσουν με ρίψη χημικών και χρήση… λελογισμένης βίας".

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή, η Ένωση Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ) διέψευσε την πληροφορία που φιλοξένησαν μέσα ενημέρωσης, ότι δηλαδή έχει εντοπιστεί και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ΜΑΤατζής που χτύπησε τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο, την Πέμπτη. Η διάψευση ήρθε έπειτα από ενημέρωση που είχε η ΕΦΕ από την ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε έρθει στο προσκήνιο έπειτα από καταγγελία της ΕΦΕ πως άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: