8.11.14

Το Πούλιτζερ και τι (δεν) λέει ο Ηλίας Κανέλλης ...

Αμεση ήταν η απάντηση του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ Ηλία Κανέλλη  στα όσα έγραψε ο Δημ. Κανελλόπουλος, της Εφημερίδας των Συντακτών, στη στήλη του «τετΡΑΔΙΟ».
Ο... Κανελλόπουλος με σχόλιο του υπό τον  τίτλο «Για βραβείο Πούλιτζερ ο Ηλίας Κανέλλης», είχε ασκήσει κριτική στο ύφος της νέας εκπομπής του δημοσιογράφου στον δημοτικό ραδιοσταθμό 9,84. Μάλιστα είχε αναφερθεί και στις λοιπές δραστηριότητες του Κανέλλη και σε χορηγούς της εκπομπής που διαπλέκονται με το περιοδικό που εκδίδει ο δημοσιογράφος.
Ο Ηλίας Κανέλλης έστειλε πάραυτα απαντητική επιστολή στην Εφημερίδα των Συντάκτων κάνοντας λόγο για εξυπνάδες του συντάκτη σε ένα «λελογισμένα ανακριβές σημείωμα που καταντά συκοφαντικό». Ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ μάλλον πειράχτηκε πολύ και στο αυτοαναφορικό.. -σχεδόν απολογητικό- κείμενό του επαναλαμβάνει πολλές φορές ότι δεν υπήρξε ποτέ δημόσιος υπάλληλος και πως ήταν και παραμένει ανεξάρτητος στην ελεύθερη αγορά του Τύπου. «Δεν έχω σπίτι, αυτοκίνητο, εξοχικό – τίποτα. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο μου είναι το περιοδικό που εκδίδω.
(...) Λάθη έχω κάνει και θα συνεχίσω να κάνω, οι αλάνθαστοι είναι στα ιερατεία ή στα νεκροταφεία. Αλλά ουδείς μπορεί να με κατηγορήσει για παραβίαση της δεοντολογίας, για προχειρότητα, για παραπληροφόρηση. Η στάση ζωής μου δεν επιτρέπει υπαινιγμούς από κανέναν για την ηθική ακεραιότητά μου. Και όταν αυτή αμφισβητείται, έχω υποχρέωση να βρίσκω τρόπους για να την προασπίσω, ταυτόχρονα με την προάσπιση των διάφανων τρόπων με τους οποίους βιοπορίζομαι (...)»
Και καταλήγει ο Κανέλλης στην επιστολή του προς την ΕφΣυν, ειρωνευόμενος τον Κανελλόπουλο:  «Πιστεύοντας ότι τα κίνητρα της επίθεσης του συνεργάτη σας κατά του προσώπου μου ήταν η ηθική διάσταση της δημοσιογραφίας, θα περιμένω με ενδιαφέρον τις επόμενες μάχες του για την κυριαρχία της τάξεως και της ηθικής στο απέραντο τοπίο των ΜΜΕ».

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος με τη σειρά του ανταπάντησε:
" Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να απαντήσω σε ένα βιογραφικό. Σε μια έκθεση ιδεών και περιαυτολογίας. Αλλά τόσα έγραψε ο κ. Κανέλλης, χάθηκε να προσθέσει και κάτι σε όσα σημειώναμε χθες για την εκπομπή του στον «Αθήνα 9.84»; Επί της ουσίας, ούτε λέξη. «Ουδέποτε στη ζωή μου υπήρξα δημόσιος υπάλληλος» γράφει, όταν την ίδια ώρα κατέχει δύο θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς, μία στο δημοτικό ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84» και μία στο κρατικό «Φεστιβάλ Αθηνών». Αμισθί και στις δύο, υποστηρίζει. Ξεχνάει να μας πει όμως ότι δούλευε ξανά στον «Αθήνα 9.84» (με χρήματα του Δημοσίου λειτουργεί ο δημοτικός ραδιοσταθμός, δικά μας δηλαδή) για πέντε-έξι χρόνια, την περίοδο που στη δημαρχία ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και (μετά) ο Νικήτας Κακλαμάνης. Αμισθί συμμετείχε και τότε στο πρόγραμμα; Θα είχε ενδιαφέρον να μας απαντούσε ο κ. Ηλίας -«ουδέποτε στη ζωή μου υπήρξα δημόσιος υπάλληλος»- Κανέλλης διότι, τότε, «έπαιζαν» κάτι τρελοί μισθοί. Χωρίς να μας ξαναστείλει το βιογραφικό του. Αναμένουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: