23.11.14

Δραγασάκης: Οι εκλογές δεν αποτελούν εκτροπή, αλλά δημοκρατική διέξοδο...

«Η ελπίδα δεν βρίσκεται στην υπομονή, αλλά στην αλλαγή πολιτικής». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης από το συνέδριο του ινστιτούτου Levy, στο εσωτερικό της χώρας, με αφορμή τις...
συζητήσεις που γίνονται γύρω από την παράταση των μνημονίων, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος, αλλά η ουσία της πολιτικής που ασκείται από τη σημερινή κυβέρνηση».
«Τα μνημόνια επιβλήθηκαν στην Ελλάδα χωρίς κανέναν κοινωνικό διάλογο και χωρίς εκτίμηση των καταστροφικών κοινωνικών συνεπειών», είπε, χαρακτηρίζοντας «εντελώς παράλογη» κάθε συζήτηση για συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

«Οι εκλογές δεν αποτελούν εκτροπή, αλλά υπεύθυνη δημοκρατική διέξοδο», υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης, καθησυχάζοντας το ακροατήριο εντός και εκτός Ελλάδας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί κίνδυνο, αλλά ελπίδα τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Αντίθετα, πολιτικό κίνδυνο, βρίσκει ο ίδιος στην κυβερνητική πολιτική που έχει υπερβεί τις αντοχές της κοινωνίας, το μη βιώσιμο χρέος και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής που να δίνει ελπίδα στον λαό. Χαρακτήρισε άλλωστε όσα συμβαίνουν, «απορρυθμίσεις που διαλύουν την κοινωνία», και όχι «μεταρρυθμίσεις», όπως καλούνται από κυβέρνηση και τρόικα, προαναγγέλλοντας ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και της διαφθοράς, στον μετασχηματισμό του κράτους, στη φορολογική δικαιοσύνη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βάση ενός νέου παραγωγικού και κοινωνικού υποδείγματος, για το διάστημα που θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, περιέλαβε :

- το ύψος του δημοσίου χρέους
- τους όρους εξυπηρέτησής του και τους δημοσιονομικούς στόχους
- τις δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομίας.

Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, υποστήριξε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του δεν είναι απλώς αντιμνημονιακό, αλλά ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου ανάπτυξης και παραγωγικού υποδείγματος για τη χώρα. «Διότι η κρίση που ζούμε, είναι κρίση όχι μόνο διαχείρισης, αλλά του ίδιου του κυρίαρχου υποδείγματος», όπως παραδέχθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: