3.11.14

Επιμένουν για Καραμανλή πρόεδρο...



Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μέσω συνεργατών του, αφού ο ίδιος έχει να μιλήσει δημοσίως από το 2009, έχει πει ότι δεν θέλει να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επειδή όμως...
στην Ελλάδα ισχύει το «ποτέ μην λες ποτέ» στο μέγαρο Μαξιμου συνεχίζουν να καλοβλέπουν μια δική του υποψηφιότητα σαν σανίδα σωτηρίας για τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και τη δικομματική κυβέρνηση και να την επιθυμούν διακαώς. 
Θεωρούν δηλαδή ότι ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να συσπειρώσει κατ' αρχήν όλους του βουλευτές που προέρχονται από τη δεξιά παράταξη (Ανεξάρτητους, ΑΝΕΛ κ.ά.) και ως εκ τούτου να προκαλέσει ρεύμα υπέρ των 180. Ομως λένε ότι ακόμα κι αν αυτό δεν επιτευχθεί και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές με θέμα πλέον την εκλογή του προέδρου, θα μπορούσε η προοπτική να είναι αυτός πρόεδρος, πάλι ένας Καραμανλής, να συσπειρώσει εκλογικά τη βάση της δεξιάς παράταξης υπέρ της Ν.Δ. και εις βάρος όλων των άλλων κομμάτων (ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, κόμμα Πολύδωρα κ.λπ.). Εξαλλου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι πρώτη φορά από το 2012 που κυβερνά η Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός μέσα σε δύο μήνες δέχθηκε στο γραφείο του πρώτα την επίσκεψη του πρωθυπουργικού συμβούλου Δημήτρη Σταμάτη και πριν από μερικές μέρες πρόσκληση σε γεύμα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Ως γνωστόν το γεύμα έγινε, αλλά ακόμα ανθίσταται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: