10.11.14

Ντερμπεντέρης και Ερευνητές Δημοσιογράφοι κάνουν διαφορετικό επάγγελμα...


Ο Γιάννης Πρετεντέρης χλευάζει τους ερευνητές δημοσιογράφους! Και, ταυτόχρονα, αμφισβητεί το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του.
Το πρώτο μάς φαίνεται απλώς φαιδρό και γελοίο. Αλλά το δεύτερο ειλικρινά μας...
ξεπερνάει και μοιάζει ανεξήγητο. Μοιάζει, δεν είναι απαραιτήτως. Την ώρα, λοιπόν, που το «Βήμα της Κυριακής» είχε ως πρωτοσέλιδο τα «Luxembourg Leaks» με τίτλο «Ένας πρόεδρος του ΣΕΒ στο δουκάτο της φοροαποφυγής» για τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ (χωρίς βέβαια να αναφέρει λέξη για τις υπόλοιπες «ελληνικές» εταιρίες που είναι μπλεγμένες στην υπόθεση, αλλά δεν είναι της παρούσης να το συζητήσουμε), ο αρθρογράφος της εφημερίδας Γιάννης Πρετεντέρης χλεύαζε την έρευνα!

«Κοτζάμ Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων ξεμπρόστιασε τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου» έγραφε ειρωνικά στη στήλη του, «ο οποίος (σ.σ.: ο φορολογικός παράδεισος) πάντως ήταν γνωστός σε όλους και από χρόνια, με εξαίρεση ενδεχομένως τους Ερευνητές Δημοσιογράφους».
 Σκεφτείτε το λίγο, ο δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ στα όρια του Ψυχικού, ο δημοσιογράφος που έλαβε τα εύσημα του Αντώνη Σαμαρά από βήματος Βουλής, να είναι γεμάτος λοιδορία για τη «Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων», με την έρευνα της οποίας ασχολείται όλη η Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα. Στα όρια της φαιδρότητας από μόνο του.

Ένα είναι το σίγουρο: ο Γιάννης Πρετεντέρης και οι Ερευνητές Δημοσιογράφοι ασκούν διαφορετικό μεταξύ τους επάγγελμα...


Δημήτρης Κανελλόπουλος

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: