19.11.14

Τσίπρας: Δεν πείθουν οι λεονταρισμοί τους...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 
Αναμενόμενη χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την είδηση περί της υποτιθέμενης «ανυποχώρητης στάσης» που θα κρατήσουν μπροστά στην τρόικα οι Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζουν ότι ...
οι δυο πλευρές διαβουλεύονται επί θεμάτων για τα οποία έχουν πέσει οι υπογραφές των κυβερνώντων.
Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή δήλωση (Alpha 9,89) του Πάνου Σκουρλέτη ότι οι δανειστές και η «αυτοεγκλωβισμένη» κυβέρνηση «θυμίζουν περισσότερο δύο συνεταίρους που συζητάνε για τη μνημονιακή πολιτική, παρά δύο μέρη τα οποία διαφωνούν».
«Πρωθυπουργός εν αναμονή» ο Τσίπρας
Το στίγμα της τακτικής του ως πρωθυπουργού έναντι της Γερμανίας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στην ισπανική «El Pais»: «Δεν με ενδιαφέρει τι θα δεχτεί ή δεν θα δεχτεί η κυρία Μέρκελ. Η Ε.Ε. έχει 28 χώρες και η ευρωζώνη 17 κράτη-μέλη. Ετσι, η Γερμανία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους άλλων κρατών» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος περιγράφεται από την εφημερίδα ως «πρωθυπουργός εν αναμονή».
Ερωτώμενος για το αν τα τελευταία δύο χρόνια έχει χαμηλώσει τους τόνους της αντιπολιτευτικής του τακτικής, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Δεν λέω ψέματα στον λαό. Με βλέπετε εσείς να έχω μαλακώσει; Οχι βέβαια, ε; Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο ρεαλιστικός, αυτό είναι όλο».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: