9.11.14

Ισραήλ: Υπουργική παράιτηση με σφοδρές επικρίσεις για τον Νετανιάχου ...


Σε ένα μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook έγραψε ότι δεν έχει «καμία πρόθεση να συνεχίσει να υπηρετεί τις πολιτικές του Νετανιάχου, που είναι αιχμάλωτος της...
δεξιάς πτέρυγας» της κυβέρνησής του


O υπουργός Περιβάλλοντος του Ισραήλ Αμίρ Περέτζ, που θεωρείται ως ένας από τους πλέον μετριοπαθείς στο θέμα των σχέσεων με τους Παλαιστινίους στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του.
«Ο Αμίρ Περέτζ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου όπου υπογράμμισε ότι η χώρα θα βιώσει ένα σεισμό σε όλους τους τομείς: διπλωματικό, κοινωνικό και οικονομικό» είπε αυτός ο εκπρόσωπος.
«Αντί να αναζητά τις λύσεις, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναζητά τους ενόχους» προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπος που εξήγησε ότι ο Περέτζ αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας του στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 που το χαρακτήρισε «αντικοινωνικό».
Ο ίδιος, που διετέλεσε επίσης υπουργός Άμυνας, εξέφρασε επιπλέον επικρίσεις για την άρνηση του πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί με τους Παλαιστινίους.
«Εγώ διεξάγω έναν πόλεμο χωρίς έλεος εναντίον της τρομοκρατίας όπως επίσης εναντίον της Χεζμπολάχ όπως και της Χαμάς, όμως επίσης πιστεύω και τάσσομαι υπέρ μιας πολιτικής διαδικασίας στο πλαίσιο μιας συνολικής θεώρησης σχετικά με την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ» τόνισε ο Περέτζ.
Ο παραιτηθείς υπουργός έχει κλιμακώσει την κριτική του εναντίον του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την αναστολή των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους τον Απρίλιο.
Σε ένα μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έγραψε ότι δεν έχει «καμία πρόθεση να συνεχίσει να υπηρετεί τις πολιτικές του Νετανιάχου, που είναι αιχμάλωτος της δεξιάς πτέρυγας» της κυβέρνησής του.
«Νομίζω- και το λέω με λύπη- ότι ο Νετανιάχου δεν είναι η λύση. Μπορώ να σας πω ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Νετανιάχου είναι το πρόβλημα» επισήμανε επίσης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2.
AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: