11.11.14

Οταν ο Γιώργος στήριζε Ακη...


Ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται…
Όσοι «έπεσαν από τα σύννεφα» για τα αποκαλυφθέντα με τις off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη και τα εκατομμύρια που φαίνεται ότι πήγαν σ’ αυτές από τις μίζες των ελικοπτέρων, ας περιμένουν τη...
στιγμή που θα αποφασίσουν οι εισαγγελείς για την τύχη του.
Πάντως, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν γνωστές οι διαχρονικά καλές σχέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Τα καλά λόγια περίσσευαν εκατέρωθεν σε κάθε ευκαιρία.
Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη ήταν το μόνο κόμμα που είχε αποχωρήσει από τη Βουλή, όταν αποφασιζόταν η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνούσε υπόθεση των υποβρυχίων, στις 28 Απριλίου 2011 (εδώ).
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Έναν χρόνο αργότερα (11 Απριλίου 2012), όταν είχε συλληφθεί ο Τσοχατζόπουλος, ο μόνος που είχε δείξει ότι στενοχωρήθηκε ήταν ο Καρατζαφέρης. Μάλιστα, είχε κάνει και δήλωση, με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι «δημιουργεί εντυπώσεις» (εδώ). Λίγες μέρες αργότερα είχε κάνει μια ακόμα πιο περίεργη δήλωση ουσιαστικά υποστηρικτική προς τον πρώην υπουργό Άμυνας (εδώ), αφού υιοθετούσε τη βασική υπερασπιστική γραμμή του ότι δεν έκανε τίποτα μόνος του, αλλά τις αποφάσεις είχαν υπογράψει όλα τα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ. Αυτό φάνηκε περισσότερο καθαρά σε μια τηλεοπτική συζήτηση που είχε συμμετάσχει (εδώ) και είχε πει ακριβώς το ίδιο. Ό,τι, δηλαδή, έλεγαν ο Τσοχατζόπουλος και οι δικηγόροι του.
Αυτά ήταν ορισμένα από τα σημάδια που φανέρωναν την καλή σχέση Άκη Τσοχατζόπουλου-Γιώργου Καρατζαφέρη. Φυσικά, δεν αρκούν για να ενοχοποιήσουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κάθε άλλο. Μπορεί ο άνθρωπος να είχε πιστέψει στην αθωότητα του πρώην υπουργού και να τον υποστήριξε κινούμενος από συναδελφική αλληλεγγύη και αγνά αισθήματα…

Γιώργος Καρελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: