30.11.14

Μαριονέτες Σαμαράς και Βενιζέλος ...


Μαριονέτες Σαμαράς και Βενιζέλος

Τυφλή υποταγή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στις νέες αξιώσεις της τρόικας μετά τους λεονταρισμούς για το τέλος του Μνημονίου.
Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση έτοιμη να ...
συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακόμη και των κατώτερων, και στην αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, εισιτήρια, ενέργεια, τρόφιμα και τσιγάρα.
Ο Σαμαράς ετοιμάζεται να θέσει εκ νέου το εκβιαστικό δίλημμα "συμφωνία ή πτώχευση" και να περάσει τη νέα καταιγίδα μέτρων είτε με νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με εκβιαστική ψηφοφορία μαζί με τον προϋπολογισμό.
Η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση - μαριονέτα της τρόικας οδηγείται σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία, που συνθλίβεται από τη μέγκενη των δυσβάστακτων μέτρων.
Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα μέτρα εις βάρος του λαού και ζήτησε επιτακτικά την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε να δοθεί πολιτική, δημοκρατική λύση στο δραματικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας.
..............
Έτοιμα τα μέτρα υπακοής στην τρόικα: Μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις, στα ύψη ο "λαϊκός" ΦΠΑ, νέες απολύσεις στο δημόσιο Τις προτάσεις με τα "σκληρά" μέτρα που ετοιμάζει για την ελληνική κοινωνία συντάσσει αυτήν την ώρα η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αύριο το μεσημέρι θα τις έχει αποστείλει στην τρόικα. Η κυβέρνηση τοποθετεί στο "βωμό" της επιστροφής της τρόικα σειρά παρεμβάσεων, οι οποίες αναμένεται να πλήξουν εκατομμύρια πολιτών, αφού ως φαίνεται η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατέληξε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις

Κενό και Ασφαλιστικό

Κάλυψη δημοσιονομικού κενού των 2,5 δις ευρώ, αύξηση ΦΠΑ, μειώσεις στις κύριες συντάξεις, νέες απολύσεις στο Δημόσιο, τροποποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων και παρεμβάσεις στα εργασιακά περιλαμβάνονται στο νέο πλαίσιο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, πριν τις 31 Δεκεμβρίου.

Αυξάνεται ο μικρός ΦΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6,5% εξετάζει η κυβέρνηση.Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη, όταν ρωτήθηκε αν ισχύουν οι πληροφορίες περί αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ απάντησε: «πολλά γίνονται, πολλά γίνονται».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται αύξηση από το 6,5% στο 8% (ή ακόμα και στο 10% σύμφωνα με άλλες πηγές).
Αξίζει να σημειωθεί πως άνοδος του υπερμειωμένου συντελεστή 6,5% στο ΦΠΑ, μεταφράζεται σε επιβαρύνσεις στις τιμές φαρμάκων, βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών και στη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Αλλαγές στις 100 δόσεις

Επίσης, εξετάζεται να μπουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στη ρύθμιση, καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των δόσεων σε 72, υποστηρίζοντας ότι οι τωρινές προβλέψεις αυξάνουν το δημοσιονομικό κενό.
Η τρόικα επαναφέρει διαρκώς το αίτημα για αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών, ωστόσο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αλλαγή τώρα.
Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: