15.11.14

Διώχνει Ρανιέρι η ΕΠΟ...

Διώχνει Ρανιέρι η ΕΠΟ 
...μετά την Εθνική... τραγωδία...
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δηλώνει υπεύθυνος για την τραγική εικόνα της Εθνικής ποδοσφαίρου στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της στα προκριματικά του Euro 2016 αλλά δεν δείχνει πρόθυμος να αποχωρήσει…


Και για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο καθώς το… κόστος είναι τεράστιο.

Πλέον, μετά την νέα ήττα της ομάδας (εχασε με 1-0 από τα Nησιά Φερόε), κανείς στην ΕΠΟ δεν στηρίζει την επιλογή του Ιταλού τεχνικού, ούτε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Είναι ειλημμένη η απόφαση της ομοσπονδίας για να διακοπεί η συνεργασία με τον Ρανιέρι αλλά για να συμβεί αυτό υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με τον Ιταλό τεχνικό είναι αρκετά… ευνοϊκή για εκείνον.

Στο συμβόλαιο δεν έχει οριστεί ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο μπορεί να καταβάλει η ομοσπονδία ως αποζημίωση. Αλλά για να λύσει την συνεργασία της με τον Ρανιέρι θα πρέπει να καταβάλει όλα τα χρήματα τα οποία προβλέπονται από το συμβόλαιό του μέχρι και την τελευταία ημέρα της ισχύς του.

Μάλιστα με πρόχειρους υπολογισμούς τα χρήματα που θα πρέπει να καταβάλει η ΕΠΟ στον Ιταλό τεχνικό ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Γιώργος Σαρρής τις επόμενες ώρες αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ρανιέρι στην οποία θα τον ενημερώσει για την απόφασή του. Θα προσπαθήσει να βρει μια... φόρμουλα βάσει της οποίας να μπορέσει να γίνει η καταβολή των χρημάτων στον Ιταλό αλλά με κάποιους ευνοϊκούς όρους για την ομοσπονδία.

Πάντως, οι καλά γνωρίζοντες τα θέματα της Εθνικής υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Εθνική ποδοσφαίρου να ταξιδέψει για την Κρήτη και το φιλικό με τη Σερβία χωρίς τον Ρανιέρι...

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά τον αγώνα της Εθνικής Ανδρών με τα Νησιά Φερόε:

«Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας.

Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά».

πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: