10.11.14

Γιατί ο Πιστόριους μπορεί να μείνει στη φυλακή...

Γιατί ο Πιστόριους μπορεί να μείνει στη φυλακή -Δεν έχει αστραγάλους για να τοποθετηθεί «βραχιολάκι» Ισως τελικά ο Οσκαρ Πιστόριους να αναγκαστεί να μείνει στη φυλακή περισσότερο από ότι περίμενε. Ο Παραολυμπιονίκης έχει προσθετικά πόδια, κάτι που σημαίνει ότι το...
"βραχιολάκι", η ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή του.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η Daily Mail, την ίδια ημέρα που έγινε γνωστό ότι η έφεση της εισαγγελίας για την καταδίκη του Πιστόριους σε πέντε χρόνια φυλάκισης θα εξεταστεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο αθλητής, που καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, ήλπιζε ότι θα μπορούσε να βγει από το κελί και να μείνει σε κατ' οίκον περιορισμό έπειτα από τους πρώτους δέκα μήνες της ποινής του. Οπως αποκαλύπτει όμως η εφημερίδα, οι επικεφαλής της φυλακής τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην περίπτωσή του, καθώς δεν θα μπορούσαν να τον παρακολουθούν με το «βραχιολάκι», αν αυτό τοποθετηθεί σε προσθετικό πόδι.

Οι συγκεκριμένες συσκευές απαγορεύεται διά νόμου να τοποθετηθούν στον καρπό, καθώς μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια του όταν ήταν παιδί, εξαιτίας ασθένειας, και ο 27χρονος χρησιμοποιεί προσθετικά πόδια, με τα οποία έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο, όταν έτρεξε δίπλα σε αρτιμελείς αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Ετσι, φαίνεται πως καταρρέουν οι ελπίδες του Νοτιοαφρικανού να βγει νωρίτερα από τη φυλακή και να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, κάτι που πίστευε ότι θα πετύχει γιατί δεν είχε άλλες καταδίκες για βίαιη συμπεριφορά. «Η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί στον αστράγαλο. Δεν μπορούμε να τη βάλουμε σε προσθετικά μέλη, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν και να μείνουν κάπου, ενώ ο παραβάτης θα έχει εξαφανιστεί», ανέφεραν πηγές από τη φυλακή, στη Daily Mail.

Προς το παρόν, ο Πιστόριους κρατείται στη νοσοκομειακή πτέρυγα της φυλακής Kgosi Mampuru, στην Πρετόρια. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μετά από την κατάρρευση των πρώτων ημερών, πλέον είναι ήσυχος και ήρεμος. Κρατείται σε απομόνωση, καθώς υπάρχει ανησυχία για την ασφάλειά του, αλλά απολαμβάνει ιδιαίτερα προνόμια, καθώς του επιτρέπεται να έχει κινητό τηλέφωνο...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: