24.11.14

Η αλληλεγγύη της Ράγιο Βαγεκάνο...


BINTEO...
Ο κόσμος συμπαραστάθηκε όσο μπορούσε στην 85χρονη Κάρμεν Μαρτίνεθ Αγιούδο, που έχασε το σπίτι της λόγω της αδυναμίας του γιου της να εξοφλήσει δάνειο...
40.000 ευρώ που είχε πάρει από ιδιώτη με ενέχυρο το διαμέρισμα (70.000 σήμερα με τους τόκους). Αλλά παρά τις κινητοποιήσεις, οι αστυνομικοί εκτέλεσαν την εντολή έξωσης.
«Εργαζόμουν όλη μου τη ζωή», είπε κλαίγοντας η Κάρμεν, που η δουλειά της ήταν καθαρίστρια. «Σηκωνόμουν στις έξι το πρωί και δούλευα σαν σκλάβα και μετά ξαφνικά έρχονται και μου τα παίρνουν όλα. Το μόνο που θέλω είναι να με αφήσουν ήσυχη».

Δείτε το βίντεο με τις κινητοποιήσεις των ακτιβιστών κατά των εξώσεων


Η σωτηρία για την ηλικιωμένη γυναίκα ήρθε από έναν αναπάντεχο ευεργέτη: η ποδοσφαιρική ομάδα της Μαδρίτης Ράγιο Βαγεκάνο, μέσω του προπονητή της, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα πληρώνει το ενοίκιο της Κάρμεν. «Δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι» είπε ο Πάκο Χέμεθ σε συνέντευξη Τύπου, «θα βοηθήσουμε αυτή τη γυναίκα. Όχι μόνο εγώ, αλλά και όλη η προπονητική ομάδα του συλλόγου και οι παίκτες. Θα τη βοηθήσουμε να βρει ένα σπίτι, όπου θα μπορεί να μένει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει ότι την έχουν εγκαταλείψει όλοι στην τύχη της».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: