14.11.14

Η τίγρη δραπέτης πλησιάζει το Παρίσι...

Η τίγρη δραπέτης πλησιάζει το Παρίσι 
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες στη Γαλλία για τον εντοπισμό και την αιχμαλώτιση νεαρής τίγρης, η οποία το έσκασε από ζωολογικό κήπο και φαίνεται πως έχει...
βάλει «πλώρη» για το Παρίσι.

Κυνηγός ανίχνευσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής αποτυπώματα του αιλουροειδούς σε πρατήριο της περιοχής καυσίμων Φεριέρ-αν-μπρι, σε απόσταση 26 χιλιομέτρων ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.

Ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού France Bleu 107.1 φωτογράφισε τα αποτυπώματα της τίγρης.

Για να φτάσει στο πρατήριο -το οποίο για λόγους ασφαλείας έκλεισε- η τίγρης προφανώς διέσχισε τον αυτοκινητόδρομο Α4, όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

Η τίγρης εθεάθη το πρωί της Πέμπτης από τη σύζυγο του διευθυντή σούπερ μάρκετ στο Μοντεβρέν, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από το Παρίσι.

Η γυναίκα φωτογράφισε το άγριο ζώο και ειδοποίησε τις Αρχές. Τενίστες στην περιοχή ανέφεραν επίσης ότι είδαν την τίγρη.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, οι οποίες με τη συνδρομή ελικοπτέρου, άρχισαν να «χτενίζουν» έκταση που αντιστοιχεί σε τέσσερα με πέντε γήπεδα ποδοσφαίρου στο Μοντεβρέν.

Στην έρευνα μετείχαν περισσότεροι από εκατό άνδρες: αστυνομικοί, πυροσβέστες, ειδικές ομάδες, ακόμη και σκυλί Καρελίας, ειδικό για το κυνήγι της αρκούδας και μεγάλων θηραμάτων.

Ωστόσο, η τίγρης παραμένει εξακολουθεί να διαφεύγει της... σύλληψης.

Μετά την εμφάνιση του ζώου δόθηκαν οδηγίες στους κατοίκους της Μοντεβρέν, αλλά και στις γύρω κοινότητες Σεσί και Σαλιφέρ, να μετακινούνται με αυτοκίνητο και να αποφεύγουν δασώδεις περιοχές.

Δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν γύρω από σχολεία πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τις αρχές και ειδικούς οι φωτογραφίες και οι αναλύσεις των αποτυπωμάτων επιβεβαιώνουν ότι πράγματι πρόκειται για τίγρη. Στο παρελθόν παρόμοιες κλήσεις στην αστυνομία κατέληγαν τελικά στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μεγάλη γάτα.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: