24.11.14

Μωραϊτης: «Στόχος κάποιων ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ»...

«Στόχος κάποιων ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ» 

Άραγε, η αποτυχία της Ελιάς δε δίδαξε σε κανέναν τίποτα;...


Έκφραση αγωνίας για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ο Θάνος Μωραΐτης τις προτάσεις Παπανδρέου, για ανοιχτό συνέδριο και εκλογή αρχηγού από τη βάση, ζητώντας να...
τεθούν όλα «από την αρχή» - θέσεις, φυσιογνωμία, στρατηγική και ηγεσία.
«Δεν μπορεί να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ότι με κάποιο μαγικό τρόπο η παράταξη θα βρει από μόνη της τον δρόμο της. Κάτι πρέπει να γίνει τώρα! Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την ευθύνη του», τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει την αντίθεσή του με το εγχείρημα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη Δημοκρατική Παράταξη και υποστηρίζει ότι στόχος για κάποιους είναι «ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ και ένα απολίτικο κομματίδιο με μανία κυβερνητισμού».

«Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβανόμαστε τα λάθη και να μην τα διορθώνουμε. Άραγε, η αποτυχία της Ελιάς δεν δίδαξε σε κανέναν τίποτα; Κάτι σημαίνει όταν κάποιος απευθύνει συνεχώς προσκλητήρια και αποτυγχάνει. Σχήματα με απολίτικες συμφωνίες κορυφής, με αναδιάταξη κολλητών και φίλων δεν συνιστούν παράταξη. Και βέβαια με αμφισβητούμενες διαδικασίες, με τη βάση εντελώς απούσα. Όλα αυτά οδηγούν σε ένα μικρό, φοβικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μπορεί τελικά για κάποιους να είναι ο στόχος: ένα απολίτικο κομματίδιο, με μανία κυβερνητισμού, που θα έρθει στα μέτρα τους ώστε να διαπραγματεύονται καρέκλες και ρόλους με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ», όπως σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ΠΑΣΟΚ είναι στο σημείο μηδέν, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνάμεις που το στήριζαν δεκαετίες. Η παράταξη έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει μια επανεκκίνηση που θα λειτουργήσει απελευθερωτικά και λυτρωτικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: