15.11.14

Συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις...

Συνέδριο για τις γερμανικές αποζημιώσεις 
Στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις θα προχωρήσει στις αρχές Δεκεμβρίου η Βουλή.
Στόχος είναι η...

διεθνοποίηση του ζητήματος και η προβολή μέσω επιστημονικής τεκμηρίωσης ότι οι οφειλές είναι απαιτητές, είναι νόμιμες και η Γερμανία αρνείται να τις καταβάλει.
Οι προπαρασκευαστικές διεργασίες του συνεδρίου θα εξετασθούν την προσεχή Τετάρτη στην αρμόδια επιτροπή η οποία έχει καλέσει σε ακρόαση τον καθηγητή νομικής κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη, Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Σημειώνεται πως ο κ. Φλογαΐτης μετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μαζί με τους καθηγητές Προκόπη Παυλόπουλο και Στέλιο Περράκη.

Στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνεται από την Επιτροπή της Βουλής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου έχουν προσκληθεί καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί και διπλωμάτες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Ήδη έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζουλιάνο Αμάτο και ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου Τζουζέπε Τεζάουρο.

Σημειώνεται πως με πρόσφατη απόφασή του, το συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας αναγνώρισε σε θύματα ναζιστικών εγκλημάτων να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη Γερμανία . Αυτό ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο και σε πολίτες άλλων χωρών , όπως της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: