5.11.14

Στο εδώλιο "στέλνει" τον Γ. Διώτη για τη λίστα Λαγκάρντ ο εισαγγελέας...

4Εδώλιο για τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη δείχνει ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος εισηγούμενος την...
παραπομπή του άλλοτε συναδέλφου του για το αδίκημα της απιστίας που αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του κ. Διώτη για τη δεύτερη πράξη που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη και αφορούσε σε υπεξαγωγή εγγράφου.

Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός τάσσεται υπέρ της πλήρους απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο εισαγγελέας δέχεται ότι ο κ. Καπελέρης δεν είχε ποτέ λάβει επισήμως ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ, παρά μόνο μερικά ονόματα για να φτιάξει το φορολογικό τους προφίλ, όπως και έπραξε ενημερώνοντας αρμοδίως .

Επιπλέον, ο εισαγγελέας δέχεται ότι ο κ. Καπελέρης δεν έλαβε ουδέποτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο. Για τον κ. Διώτη στην κρίση του μέτρησε το γεγονός ότι θα μπορούσε να αντλήσει από τη λίστα Λαγκάρντ στοιχεία για φορολογικό έλεγχο ,αλλά εκείνος δεν το έκανε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Διώτης από την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει την άποψη ότι η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο αποδεικτικό μέσο και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια οποιασδήποτε έρευνας.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη των μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα έχουν τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, τα οποία με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη...
πηγή matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: