19.11.14

Χωρίς άδεια οι εργασίες στο μπαρ που έπεσε η ψευδοροφή...

Χωρίς άδεια οι εργασίες στο μπαρ έπεσε η ψευδοροφή Χωρίς άδεια από την Πολεοδομία έγιναν εξ ολοκλήρου οι εργασίες στο...
μπαρ-κλαμπ της Θεσσαλονίκης όπου χτες τα ξημερώματα έγινε κατάρρευση της ψευδοροφής που περιλάμβανε και κατασκευή με καθρέφτες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 19 νεαρών θαμώνων.

Οπως προέκυψε η επιχείρηση ανήκει σε δημοτικό συμβούλιο της παράταξης του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος, μάλιστα, είναι μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που μεταξύ άλλων έχει στην αρμοδιότητά της τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος!
Ο 43χρονος Στάθης Παντελίδης, που παράλληλα είναι και μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είναι ένας εκ των τριών συνιδιοκτητών του μπαρ-κλαμπ «Trois», στον αριθμό 3 του πεζόδρομου της Ρογκότη, όπου έγινε το ατύχημα χθες τα ξημερώματα και μόνο από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.
Η ψευδοροφή του καταστήματος κατέρρευσε υπό το βάρος των κομματιών καθρέφτη, που είχαν τοποθετηθεί ως πρόσθετα στοιχεία πάνω της, χωρίς να ζητηθεί ποτέ άδεια δόμησης, εργασιών μικρής κλίμακας ή οποιασδήποτε άλλης άδειας που σχετίζεται με τις οικοδομικές εργασίες, όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που διενήργησε χθες κλιμάκιο ελέγχου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
«Πρόκειται για παρέμβαση από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση στο επίπεδο της αστυνομίας, της εισαγγελίας και των αρμόδιων θεσμικών οργάνων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παπάς, ο οποίος έκανε λόγο για ατύχημα που ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα.
Το ατύχημα έγινε στις 2:30 τα ξημερώματα, την ώρα που στο μπαρ διασκέδαζαν περίπου 50 νεαρά άτομα. Η ψευδοροφή ξηλώθηκε και ευτυχώς η ελεύθερη πτώση της συγκρατήθηκε από καλώδια φωτισμού, πριν καταλήξει στα κεφάλια των θαμώνων. Στο κατάστημα επικράτησε πανικός, με τους νεαρούς σοκαρισμένους να αναζητούν την έξοδο, κάποιοι απ΄ αυτούς ματωμένοι στο κεφάλι και στο πρόσωπο, μη γνωρίζοντας τι είχε συμβεί.
Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δέκα απ΄ αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ άλλοι εννέα μεταφέρθηκαν εκεί με δικά τους μέσα. Οι περισσότεροι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, ενώ δύο παρέμειναν και χθες για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους.
Από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο, συνελήφθη ένας 31χρονος, εκ των συνιδιοκτητών της επιχείρησης.
Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος και να υπάρξει περαιτέρω προανακριτική έρευνα, στην οποία να συμπεριληφθεί και έκθεση πραγματογνωμοσύνης της Πολεοδομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες.
Όπως διαπιστώθηκε από το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Δόμησης, η κατάρρευση τμήματος περίπου 3 Χ 7 μέτρων της ψευδοροφής οφείλεται στο βάρος των πρόσθετων στοιχείων, δηλαδή των καθρεφτών που είχαν τοποθετηθεί σ΄ αυτήν εκ των υστέρων, χωρίς άδεια από την υπηρεσία.
Η ψευδοροφή ήταν μια κατασκευή από κόντρα πλακέ, με μεταλλικά στοιχεία στο πάνω μη ορατό μέρος της, και είχαν τοποθετηθεί καθρέφτες στην ορατή επιφάνεια, σε μεταγενέστερο χρόνο...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: