30.11.14

«Τι ΕΡΤ θέλουμε»...

  
Αποφάσεις και ψηφίσματα της γενικής συνέλευσης εργαζομένων της ΕΡΤ ...
Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ πραγματοποίησαν Πανελλαδική Συνέλευση το Σάββατο 29/11/2014,στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει , με στόχο την διαμόρφωση πρότασης που θα περιγράφει «Τι ΕΡΤ θέλουμε».
Η ...

Ομάδα Εργασίας, υλοποιώντας την απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης κατέγραψε και κωδικοποίησε τις 27 προτάσεις που έχουν κατατεθεί από εργαζομένους και αλληλέγγυους στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, και τις παρουσίασε στην Συνέλευση.
Η καταγραφή και κωδικοποίηση των προτάσεων οργανώθηκε σε τέσσερις θεματικές ενότητες:
- Με τι προσωπικό θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ
- Τρόποι χρηματοδότησης της
- Δομή και Οργάνωση λειτουργίας
- Σύνδεση με τη κοινωνία
Η συζήτηση –ανάλυση των θεματικών ενοτήτων βασίζεται στην πολύτιμη εμπειρία των 17 μηνών αυτοοργάνωσης ,αλλά και την πολυετή εργασία όλων μας στην ΕΡΤ .
Γνωρίζουμε όλοι μας ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ από τη κυβερνητική χειραγώγηση τις αγκυλώσεις, δυσλειτουργίες και στρεβλώσεις της κακοδιοίκησης των προηγουμένων ετών.
Η όσμωση με τη κοινωνία, αλλά και η ευθύνη που μοιραστήκαμε όλοι μας αυτούς τους 17 μήνες υπαγορεύει το σκεπτικό μας για ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.
Οι συνάδελφοι από την Αθήνα, την ΕΤ3 και τις περιφερειακές ΕΡΑ ανέπτυξαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους πάνω σε δυο θεματικές ενότητες και κατέληξαν σε ΕΝΙΑΙΑ ΘΕΣΗ για
* Τους τρόπους χρηματοδότησης της ΕΡΤ και
*Τη λειτουργία της ΕΤ3 και των Περιφερειακών ΕΡΑ.
Οι συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες με στόχο την διατύπωση ενιαίας πρότασης και για τις υπόλοιπες θεματικές ,συνεχίζονται .
Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.



Ακολουθούν Ψηφίσματα

1. Για τους απεργούς πείνας Ρωμανό, Μιχαηλίδη
2. Για την οικονομική εξόντωση των εργαζόμενων-απολυμένων της ΕΡΤ

==============================

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ ΓΙΑ Ν.ΡΩΜΑΝΟ – Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΘΗΝΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Η Συνέλευση των Αγωνιζόμενων Εργαζόμενων της ελεύθερης ΕΡΤ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον φυλακισμένο Νίκο Ρωμανό ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα του στις εκπαιδευτικές άδειες που και σύμφωνα με το νόμο δικαιούται. Εκφράζουμε επίσης την συμπαράσταση μας στον Γιάννη Μιχαηλίδη ο οποίος επίσης πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη αληλλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό. Θεωρούμε ότι η στάση της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης είναι εκδικητική και απάνθρωπη και δεν συνάδει με τους βασικούς κανόνες της δημοκρατίας.

ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

========================================================

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ 29/11/2014

Απαιτούμε από το Ελληνικό Δημόσιο την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Απαιτούμε επίσης την καταβολή πλήρους αποζημίωσης στους εργαζόμενους που έχει σταματήσει από τον περασμένο Οκτώβριο του Π.Δ με δεδομένο την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, που αγνοήθηκε από την κυβέρνηση. Είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το θέμα άμεσα και όχι να παραπεμφθεί για ακόμη μια φορά στις καλένδες.
Η απαίτηση της άμεσης καταβολής δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων να γνωστοποιηθεί σε όλες τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες για να υποστηριχθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.
Ζητούμε από τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τη συνέχιση του πολύμηνου αγώνα, από τα απεργιακά ταμεία ή τα ταμεία αλληλοβοήθειας.


Η πρόταση κατατέθηκε από τον συνάδελφο Αλέξανδρο Τριανταφύλλου και εγκρίθηκε από την Συνέλευση.


greektv-com.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: