1.11.14

Πανεργατικό συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο...

εργαζόμενοι της ΕΡΤ την 28η Οκτωβρίου 2014 στην πλατεία Αγ. Παρασκευής 

Διαστάσεις πανεργατικού συλλαλητηρίου παίρνει η συγκέντρωση που έχει ανακοινωθεί για την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αφορμή για το κάλεσμα από τους εργαζόμενους στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ- ertopen και την ΠΟΣΠΕΡΤ, η...
συμπλήρωση ενός χρόνου από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.
  Συνδέοντας τα θέματα της ποιότητας της ενημέρωσης, του πλουραλισμού, αλλά και τα εργασιακά ζητήματα, ειδικά στην τρέχουσα πολιτική- οικονομική περίοδο, αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, ανταποκρίθηκαν και ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους.
Ήδη υπάρχουν δηλώσεις συμμετοχής και ανακοινώσεις, από το σωματείο εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων της Intracom, το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο, τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, τους σχολικούς φύλακες, την πανελλήνια ομοσπονδία θεάματος ακροάματος, την πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών, κλπ.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για την συγκυβέρνηση η εισβολή ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» στις 11 Ιούνη και τις απολύσεις σχεδόν 2.700 εργαζομένων.
Ούτε η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα αυτό. Το Ραδιομέγαρο στο διάστημα των κινητοποιήσεων ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε. Διαψεύστηκαν.
Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, την ΕΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς, τα βραχέα παγκόσμια, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να παράγουν με αυτοδιαχείριση το πρόγραμμα - δίνοντας φωνή σ’ όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα των δυνάμεων του συστήματος μέσω της ΔΤ και τώρα της ΝΕΡΙΤ. Σ’ αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή.
Να περάσει την πολιτική των μαζικών απολύσεων τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα (όπου ετοιμάζουν πλήρη απελευθέρωση απολύσεων, μπλοκάρισμα απεργιών, χτύπημα στο συνδικαλισμό).
Αλλά και δημιουργία μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων και προβολής των αφεντικών τους ντόπιων και ξένων, λιβάνισμα στο πλιάτσικο του δημόσιου και στη φτωχοποίηση του λαού. Ξεφτιλίστηκαν ακόμη και με τις διαδοχικές παραιτήσεις κι αυτών των διορισμένων στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.
Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των εργαζόμενων, συνεχίζει όμως τη βάρβαρη επίθεσή της στο λαό για λογαριασμό της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα.
Τον αγώνα αυτό το Σωματείο μας στήριξε και στηρίζει σε όλες τις φάσεις και θα στηρίξει μέχρι την τελική δικαίωση η οποία θα είναι μια σημαντική νίκη για όλους τους εργαζόμενους και τα δημοκρατικά δικαιώματα που ποδοπατήθηκαν και στην περίπτωση αυτή. Καλούμε στο ξέσπασμα, τη διεύρυνση και το συντονισμό των εστιών αντίστασης που εκδηλώνονται σ’ όλους τους χώρους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στηρίζουμε τον αγώνα των 17 μηνών και απαιτούμε:
• Nα ξανανοίξει η ΕΡΤ!
• Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πίσω στις δουλειές τους!
• Να λειτουργεί η ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους για όλη την κοινωνία!
• Το δικαίωμα στη δουλειά και οι δημοκρατικές ελευθερίες δεν παζαρεύονται».
Από την πλευρά τη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) «καλεί στο συλλαλητήριο όλους τους δημοκράτες και τους αλληλέγγυους πολίτες, που καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή το «μαύρο» στην ΕΡΤ που επέβαλε η συγκυβέρνηση στις 11 Ιουνίου 2013 και στάθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, στηρίζοντας τον αγώνα τους για αντικειμενική και ελεύθερη Ενημέρωση, με το ertopen, την ΕΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς, σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλες τις Ενώσεις Συντακτών και τις άλλες Ενώσεις του κλάδου, όλες τις Ομοσπονδίες εργαζομένων και τα συνδικάτα, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους για το συλλαλητήριο, ενώνοντας τη φωνή τους με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ΤΩΡΑ!».
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες συμμετοχές, από άλλους φορείς.
Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνέλευση εργαζομένων της ΕΡΤ, με θέμα τη διατύπωση προτάσεων - πλαισίου για την περίοδο της επαναλειτουργίας της, εάν οι πολιτικές εξελίξεις οδηγήσουν σε αυτό το στόχο. Η επεξεργασία προτάσεων και η συγκέντρωσή τους συνεχίζεται, με νέα συνέλευση για το θέμα αυτό, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου. 
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: