8.11.14

Η φωτεινή τσάντα της Πιπιλή...

«Σοβαρός πολιτικός λόγος και Φωτεινή Πιπιλή, δεν έχουν και τις πιο αγαστές σχέσεις»…

Με κείμενο που ανάρτησε στις 3 Νοεμβρίου, στο προσωπικό της blog, η βουλευτίνα της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας μια στιχομυθία που διημείφθη ανάμεσα στην ίδια και τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

«Φωτεινή, σε...
παρακολουθώ. Έχεις τον πιο σοβαρό πολιτικό λόγο. Λες δύο κουβέντες και τσακίζεις κόκαλα. Μπράβο σου», της είπε ο κ. Μητσοτάκης, και, όπως λέει η ίδια, την άφησε «άφωνη». Με κάποια συστολή είναι η αλήθεια και αρκετή αμετροέπεια, έσπευσε να μεταφέρει σε δημόσια θέα, το off the record κομπλιμέντο του «επίτιμου». Θεμιτό. Και ασφαλές. Μήπως θα μάθουμε ποτέ, αν της το είπε;

Χρειάστηκαν, όμως, μόλις τέσσερις ημέρες, για να… «δικαιώσει» τον κύριο Μητσοτάκη, και να αποδείξει ότι σοβαρός πολιτικός λόγος και Φωτεινή Πιπιλή, δεν έχουν και τις πιο αγαστές σχέσεις. Μιλώντας λοιπόν στον Βήμα FM, και ασκώντας με επιτυχία τον ρόλο της… πανελίστριας σε μεσημεριανή εκπομπή, δήλωσε με πλήρη σοβαρότητα και καγχάζοντας: «Είναι αληθινή και δερμάτινη η δική μου τσάντα. Άλλες φοράνε μαϊμούδες. […] Πολλές βουλευτίνες κυκλοφορούν με μαϊμούδες, πάρα πολλές! Το τι μαϊμού κυκλοφορεί στη Βουλή». 

Και ως σοβαρή πολιτικός που είναι, με λόγο που «τσακίζει κόκαλα», όπως της είπε εμπιστευτικά ο κύριος Μητσοτάκης αλλά η ίδια, με μεγάλη γενναιοδωρία, το μοιράστηκε μαζί μας, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και κατέθεσε και την πρότασή της, πάνω στο φλέγον θέμα: «Κοίτα να δεις τώρα κατινιά: αφού δεν μπορείς να την πάρεις τη ρημάδα την αυθεντική – που την πήραμε εμείς όταν μπορούσαμε – πάρε μια τσάντα του ελληνικού εμπορίου, που κυκλοφορούν πολλές καλές. Γιατί φωνάζει, σκούζει ότι είναι μαϊμού! Γυαλιά δεν έχω προσέξει, αλλά για εμάς τις έμπειρες, η τσάντα φαίνεται, χρυσό μου».

Ελπίζουμε στο σημείο αυτό, να δείξει στο μέλλον αυξημένη προσοχή η κυρία Πιπιλή, και να μας ενημερώσει, και για την κατάσταση που επικρατεί στα γυαλιά. Διότι, δεν μπορεί το εκλογικό σώμα, να αντέχει και ανέχεται, να φοράνε γυαλιά ηλίου «μαϊμού» οι βουλευτίνες του, την ώρα που το ίδιο περνάει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωή του. Επίσης, εκείνο που σίγουρα θα εκτιμήσει το εκλογικό σώμα, είναι και το γεγονός πως η βουλευτίνα, σε δύσκολους καιρούς για τους βουλευτές, που, όπως είπε και ο συνάδελφός της, κύριος Τζαμτζής, κάνουν αυτό (καλύτερα ακούστε το μόνοι σας, επειδή διστάζω να το γράψω) δεν καταδέχεται να κρατάει κάποια τσάντα της σειράς, αλλά μόνο «φίρμα». 

Εξάλλου, όπως η ίδια είπε ότι της είπε ο κύριος Μητσοτάκης, «έχει τον πιο σοβαρό πολιτικό λόγο». Και μας το απέδειξε αμέσως, ξεκάθαρα και για άλλη μια φορά. Όταν είχε μιλήσει ξανά στον ίδιο σταθμό, πάντως, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων ότι «όσο υπάρχει πασοκαρία στην κυβέρνηση, θα υπάρχει πρόβλημα». Μη μου πεις ότι και αυτό, δεν αποτελεί «σοβαρό πολιτικό λόγο» που «τσακίζει κόκαλα»...

Niko Ago

Δεν υπάρχουν σχόλια: