30.11.14

Τεράστια κομπίνα με αεροπορικά εισιτήρια στο ίντερνετ ...

 
Τρεις συλλήψεις στην Ελλάδα...
Τρία άτομα συνελήφθησαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης της Europol κατά ατόμων που αγόραζαν αεροπορικά εισιτήρια μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας ...
πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση της Europol κατά της διαδικτυακής απάτης στην οποία συνεργάστηκαν αστυνομικοί από 45 χώρες, 60 αεροπορικές εταιρείες και 80 αεροδρόμια.

Συνολικά συνελήφθησαν 118 άτομα σε όλο τον κόσμο και αναφέρθηκαν 281 ύποπτες συναλλαγές. Υπολογίζεται ότι μόνο οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ζημιές ύψους 1 δις δολαρίων κάθε χρόνο από τέτοιου είδους δραστηριότητες, ενώ μεγάλες απώλειες έχουν ο τραπεζικός και ο τουριστικός τομέας. Ζημιωμένοι είναι και εκατομμύρια πολίτες, των οποίων οι κάρτες χρησιμοποιούνται για την τέλεση των απατών.

Στην Ελλάδα, όσον αφορά στην περίπτωση των τριών συλληφθέντων, πρόκειται για έναν διακινητή, υπήκοο Γαλλίας και δύο διακινούμενους, υπηκόους Καμερούν (άνδρα και γυναίκα), οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο Παρίσι με πλαστά έγγραφα.

Ο υπήκοος Γαλλίας κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου σχετικά με τον κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ οι δύο υπήκοοι Καμερούν για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: