2.11.14

Η φρενίτιδα για το Τζόκερ ...

 
...και η επίθεση εκατομμυριούχων για σίγουρα κέρδη ...
Aν σας... περίσσευαν 12.5 εκατ. ευρώ, θα παίζατε όλους τους συνδυασμούς στα δύο πεδία του Τζόκερ για να πιάσετε το μοναδικό 5+1 διεκδικώντας ένα ποσό μεγαλύτερο των 17 εκατομμυρίων ευρώ; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά, σας θυμίζουμε ότι...
στο παρελθόν έχουν παιχτεί όλοι οι συνδυασμοί στο ελληνικό ΛΟΤΤΟ, με κόστος 2.1 εκατ. ευρώ! Ανάλογα τολμηρά εγχειρήματα έχουν γίνει μάλιστα και στις λοταρίες του εξωτερικού, κυρίως από επενδυτικές εταιρείες που είχαν το πράσινο φως να διαθέτουν το 5% η και το 10% του κεφαλαίου τους σε επιθετικές τοποθετήσεις αυξημένου ρίσκου. 

Το «χτύπημα» του Νοεμβρίου 2002. 

Ας γυρίσουμε το ρολόι 12 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου του 2002, που ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα τζακ ποτ στην ιστορία του ελληνικού ΛΟΤΤΟ. Παρά το σερί των 14 τζακ-ποτ, οι στήλες που παίζονται δεν ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια, σε καμιά κλήρωση, όταν όλοι οι συνδυασμοί στο ΛΟΤΤΟ ανέρχονται σε 13.983.816. Στις 4 Μαΐου το Τζακ-ποτ διακόπτεται και οι δύο νικητές μοιράζονται το ποσό των 3.4 εκατομμυρίων ευρώ.

Λίγους μήνες αργότερα ξεκινάει ένα νέο σερί από τζακ ποτ, όμως αυτή τη φορά μεγαλοπαίκτες ή κάποιος συνεταιρισμός μεγάλων κεφαλαίων περιμένει να χτυπήσει. Το νέο μεγάλο τζακ ποτ ξεκινάει στις 21 Σεπτεμβρίου του 2002 και διακόπτεται το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, με δύο νικητές που κερδίζουν από 2 εκατομμύρια ευρώ, περίπου. Εκείνο όμως που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν ο εκπληκτικά μεγάλος αριθμός στηλών που συμπληρώθηκε σε εκείνη την κλήρωση, που ανήλθε στις 25.637.510 στήλες. Τι είχε συμβεί;

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, σε ένα πρακτορείο της ανατολικής Αττικής κατατέθηκε το ποσό των 2,1 εκατ ευρώ! Tα λεφτά παίχτηκαν στους 49 αριθμούς του ΛΟΤΤΟ, δηλαδή στους 13.983.816 συνδυασμούς, με κόστος 0.15 την τιμή της στήλης εκείνη την εποχή. Συνολικό κόστος, δηλαδή, 2.097.572 ευρώ. Το διανεμόμενο ποσό ανήλθε στο 1.5 δις δραχμές -γύρω στα 4.4 εκατομμύρια ευρώ. Ο τολμηρός ή και οι τολμηροί επενδυτές, όμως, στάθηκαν... άτυχοι, αφού βρέθηκε κι ένα δεύτερο εξάρι, εκτός από το δικό τους, κι έτσι πήραν πίσω μόνο τα λεφτά τους αφού με τα πεντάρια και τα τεσσάρια πλήρωσαν την εφορία, που εκείνη την εποχή ήταν 10%.

Παντελής Αναστασίου

(Είναι ένα μέρος από ιδιαιτέρως ενδιαφέρον θέμα που δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής) 

harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: