29.11.14

Λυκούδης: Χρειάζεται συνεννόηση, όχι εκλογές...

 
«Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, τις οποίες καθημερινά σχεδόν ζητά η αντιπολίτευση. Χρειάζεται συνεννόηση στα μεγάλα θέματα του χρέους, του Προέδρου, της συνταγματικής αναθεώρησης και...
του εκλογικού νόμου» τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης, στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών. Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι με τη συνεννόηση θα δώσουμε πολιτική σταθερότητα, απολύτως αναγκαία για τον οικονομικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη του διεθνούς περιβάλλοντος.
«Στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης θα επιφέρουμε τις απαραίτητες αλλαγές εκσυγχρονισμού σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει κι έχει καταστεί αναξιόπιστο στα μάτια των πολιτών. Στο θέμα του χρέους θα ενδυναμώσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και στο στο θέμα του εκλογικού νόμου θα οδηγήσουμε σε ένα σταθερό εκλογικό αναλογικό σύστημα (εμείς λέμε χωρίς το bonus των 50 εδρών) που εκ των πραγμάτων θα συντελέσει στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας» υπογράμμισε.
Ο κ. Λυκούδης άσκησε αυστηρή κριτική στο βαθύ κράτος, όπως είπε, που ανθίσταται με νύχια και με δόντια, διότι, όπως εξήγησε, «το σύστημα αυτό, το οποίο διατηρεί η γνωστή διαπλοκή συμφερόντων, που μοίραζε παροχές και προνόμια στις διάφορες συντεχνίες με ξένα κόλλυβα, αλλά δεν έχει σήμερα να μοιράσει απλόχερα, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις κραυγές ούτε των σχετικά εχόντων ούτε των μη εχόντων, θα έπνεε τα λοίσθια αν δεν είχε στην ουσία αρωγό την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες 'αντι-μνημονιακές' πολιτικές δυνάμεις».
Ως προς το μέλλον των Μεταρρυθμιστών, ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι η μεγάλη επιδίωξη είναι η ενότητα του προοδευτικού πολιτικού χώρου και θα επιδιώξουν την εκλογική ενότητα του χώρου.
«Θέλω σήμερα να σας πω καθαρά πως αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε την συνάντηση όλων, θα προχωρήσουμε διευρύνοντας όσο μπορούμε το μέτωπο των δυνάμεων που πιστεύουν στην ανάγκη των μεγάλων μεταρρυθμιστικών τομών. Θα προχωρήσουμε σ’αυτήν την πολιτική συμμαχία που σήμερα θα φανεί ότι είναι ώριμη να υπάρξει» σημείωσε.
Στη διάσκεψη, που είχε ανοικτό χαρακτήρα, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων οι: Γιάννης Ραγκούσης, Παντελής Καψής, Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Μουζέλης, στελέχη του χώρου της Κεντροαριστεράς, μήνυμα έστειλε από το Λονδίνο ο Ηλίας Μόσιαλος, ενώ μέρος της συζήτησης παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο οποίος δήλωσε:
«Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται και κάθε πολιτική πρωτοβουλία με ευρωπαϊκό και προοδευτικό προσανατολισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: